Begränsad service

Covid-19

På grund av Covid-19 är vi tvungna att ändra vår servicenivå. Vi är tacksamma om du tänker till en extra gång innan du besöker oss. Vi är tillgängliga per telefon under bibliotekets öppettider och svarar så fort vi kan på mail. När du besöker oss ber vi dig att hålla avstånd till både oss i personalen och till andra biblioteksanvändare.

Ändrade öppettider

Våra öppettider kan ändras med kort varsel. Aktuella öppettider ser du här

Låna och återlämna

Lånetiderna är samma som tidigare men förseningsavgifter är tillfälligt borttagna. Detta gör vi för att minska spridningen av coronaviruset. Gamla avgifter ligger kvar, men vi tar inte ut några nya avgifter.

Har du svårt att låna böcker just nu?

Du kan skicka ett ombud för att hämta dina beställda böcker. Böcker kan lånas över disk om personen visar upp ditt lånekort och din legitimation samt sin egen legitimation. Kom ihåg att du alltid kommer åt våra digitala resurser, läs mer om våra distansresurser här.

Har du svårt att återlämna böcker just nu?

Kolla hur länge du har dina böcker. Vi tillämpar automatiska förnyelser av lån om ingen annan reserverar boken. Du loggar in och kontrollerar dina lånetider i LUBcat. Du kan lämna tillbaka böcker på alla bibliotek som tillhör Lunds universitet. Om du kan ska du givetvis lämna tillbaka böcker du har lånat!

Om du inte kan komma till biblioteket

Du kan återlämna böcker genom att skicka dem per post. Vår adress hittar du här. Kontakta oss gärna via bibliotek@ch.lu.se. Svarstiderna kan vara längre än normalt, men vi gör vad vi kan för att svara inom ett dygn. Under öppettiderna kan du också ringa oss 042-35 65 80.

Kontakt

Glöm inte att tvätta dina händer

Glöm inte att tvätta dina händer

Genom att tvätta händerna minskar du risken för smitta.

Fast hemma?

Läs här hur du når bibliotekets resurser hemifrån
 

Sidansvarig: lina.kopsen@ch.lu.se | 2020-03-31