lu.se

Campus Helsingborg

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Om Campus Open

Fredagen den 17 november kl. 13.00–16.15 öppnar Campus Helsingborg dörrarna för alla som är nyfikna på aktuell forskning. Vi bjuder på populärvetenskapliga föredrag med så skilda teman som delningsekonomi, turism, Internet of things, företagshälsovård, studentinnovation och samhällsentreprenörer. Fritt inträde.


I år är det sjätte året i rad som Lunds universitet, Campus Helsingborg arrangerar Campus Open. Årets huvudtema är den digitala staden och den hypade delningsekonomin. Denna växande ekonomi handlar om att människor samarbetar för att snabbt och lätt dela på varor och tjänster. Kända exempel är samåkningstjänsten Uber och onlinemarknadsplatsen Airbnb.

Utbudet av tjänster som möjliggör delning växer och rymmer såväl hemlagad mat som utlåning av redskap, hemleveranser och klädbyten. Kan vi göra mer tillsammans i staden?

Kom till Campus Open för att få kunskap, kompetensutveckling, nya kontakter eller helt enkelt bara för att ta en kaffe och titta på hur det ser ut i den gamla gummifabriken Tretorn.


Alla är välkomna!


Annika Olsson
Rektor