Helsingborg Live | 9 oktober

2018-10-09

Desinformation, överbelastningsattacker och utländsk påverkan är ett hett debattämne just nu. Automatiserade Twitterkonton och botar med politiskt innehåll ökade kraftigt inför det svenska valet. Flera försök kan ha gjorts för att försvaga demokratin. Hur har falsk eller vilseledande information påverkat årets valrörelse?

Tisdagen den 9 oktober är det dags för den öppna talkshowen Helsingborg Live. Vi pratar om aktuella samhällsfrågor och vill ha med dig i samtalet.

Anmäl dig på Helsingborglive.se

Kvällens gäster:

• James Pamment, forskare i strategisk kommunikation vid Lunds universitet. James forskargrupp har tagit fram en handbok mot desinformation, som hjälper kommunikatörer att möta informationspåverkan.
  • Brit Stakston, digital mediestrateg och grundare av byrån Stakston PR. Brit tog 2015 emot Sociala medier-priset för sitt sätt att visa hur sociala medier kan användas i angelägna samhällsfrågor.
  • Per Svensson, politisk redaktör på Dagens Nyheter och tidigare kulturskribent på HD-Sydsvenskan.
  • Heidi Avellan, kvällens moderator och politisk chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

Programmet på scenen pågår mellan kl. 18.00–19.30. Vi öppnar dörrarna för mingel och prat redan kl. 17.15. Det bjuds på enklare tilltugg och möjlighet att köpa förfriskningar i baren.

Tid: tisdag 9 oktober kl. 17.45–19.30
Plats: Radisson Blu Metropol Hotel, Carl Krooks gata 16, Helsingborg