27 november 2013

Att få upp deltagandet till Europaparlamentsvalet till över 50 procent. Det är ett av EU-minister Birgitta Ohlssons huvudmål för de dialogmöten hon håller under hösten 2013 och våren 2014 runt om i Sverige. Onsdagen den 11 december klockan 13.30 besöker ministern Campus Helsingborg.

13 november 2013

Den moderna skolan ställer allt högre krav på att eleverna tar ansvar för sitt eget lärande. Utbildningsvetenskaplig forskning öppnar möjligheter att öka elevernas motivation. Vetenskapsrådet har i dagarna beslutat om ett bidrag på 8,5 miljoner kronor till en ny forskarskola vid Lunds universitet, Campus Helsingborg.

30 oktober 2013

Kunnigare kunder, nya betalningslösningar på nätet och i butik samt ökade transparenskrav; detta är några av handelns utmaningar och hjärtefrågor som ska studeras vid ett nytt tvärvetenskapligt centrum för handelsforskning vid Lunds universitet. Centrumet finansieras av Handelns Utvecklingsråd.

7 oktober 2013

Mat och mode, ekologiskt mode, danskt mode, visuell couture, textil och mode, barnmode och estetiskt arbete. När Campus Helsingborg och Dunkers Kulturhus arrangerade en workshop på temat ”Mode mellan konst, kultur och kommers” samlades flera av Nordens modeforskare och designer Lars Wallin för att diskutera mode ur olika perspektiv.

1 oktober 2013

Laboratorium som gör det möjligt att undersöka hur hjärnan bearbetar information. Mätningar som visar hur din arbetsprestation påverkas av att du stressar på jobbet. När psykologiforskarna drar igång sin verksamhet på Campus Helsingborg i höst är det tillämpad forskning som gäller.