19 öppna föreläsningar på årets Campus Open

2014-11-11

Forskning om lärande och motivation, kommunikativt ledarskap, framtidens teknik och mobiler samt hållbart resande. Dessa och många fler ämnen lyfts fram under det populärvetenskapliga evenemanget Campus Open som går av stapeln den 14 november.

Fredagen den 14 november är Campus Helsingborg, Lunds universitet öppet för alla som är intresserade och nyfikna på dagsaktuell och samhällsrelevant forskning. Under eftermiddagen ges ett unikt tillfälle att ta del av ett axplock av all den forskning som dagligen bedrivs vid Campus.

- Vi vill att Campus Open ska vara en kreativ mötesplats där nyfikna och kunskapshungriga medborgare kan ta del av kunskap som skapas i vår miljö. Besökarna får möjlighet att få träffa och lyssna på våra forskare och se vad som är på gång inom aktuella forsknings- och samhällsområden, säger Jesper Falkheimer, professor och rektor vid Campus Helsingborg.

Campus Open är ett årligt arrangemang som nu arrangeras för tredje gången. Namnet på evenemanget associerar både till att det är öppet för alla och till att det tidigare tillverkades tennisbollar i den gamla gummifabrik som Campus Helsingborg huserar i sedan år 2000. Idag finns det cirka 4300 studenter och 250 lärare, forskare och administratörer på Campus Helsingborg, som har etablerat sig som en stark utbildnings- och forskningsplattform inom Lunds universitet.

I år bjuds det på öppna föreläsningar inom så vitt skilda ämnen som bemötande i servicesektorn, framtidens teknik och mobiler, välfärdens stuprör, kommunikativt ledarskap, jämlikhet och teoriforskning. Dunkers kulturhus chef Katti Hoflin inleder på temat kreativitet och professor Peter Gärdenfors som berättar om lärande med motivation och förståelse.

Datum: Fredagen den 14 november, kl. 13-16

Plats: På Campus Helsingborg, Lunds universitet. Universitetsplatsen 2 i Helsingborg.

Evenemanget är öppet för alla intresserade och föredragen går parallellt. Se hela programmet här.

Välkomna!