Elever på högstadiet inspireras att studera vidare

2018-04-10

Skolbesöken har varit uppskattade och de flesta eleverna vill träffa studenterna från Lunds universitet igen.

För att skapa sin framtid behöver man planera i god tid. Under våren möter Campus Helsingborgs tidigare student Mohammed Taha högstadieelever i Helsingborg. Tanken är att motivera dem att studera vidare på universitetet. I fredags var det dags för åttondeklassarna på Elinebergsskolan att bli inspirerade av Mohammed och en grupp studenter från Lunds universitet.

Det finns idag en snedrekrytering till högskolan beroende på studenternas bakgrund. Det är dubbelt så vanligt att de som har högskoleutbildade föräldrar går vidare till högre studier än de vars föräldrar har gymnasieutbildning som högsta utbildningsnivå.

Med projektet "Skapa din framtid" vill Campus Helsingborg bidra till breddad rekrytering. Ett sätt är att inspirera högstadieelever att redan tidigt börja drömma om sina framtida jobb.

Reportage om Skapa din framtid på SVT Nyheter

Filmklipp: "Här berättar eleverna om sina drömjobb"