Färgstark kampanj till final i internationell tävling

2016-11-30

Tolv studenter i strategisk kommunikation är finalister i deltävlingen till den globala tävlingen ”Challenging extremism” sponsrad av USA:s utrikesdepartement och Facebook. Det är första gången någonsin som ett svenskt universitet deltar.

Studenternas kampanj Färgstarkare Tillsammans som står upp för mångfald och allas lika värde har redan fått stor uppmärksamhet.

– Det är universitet från 50 länder som är med i den här deltävlingen och vi är en av tre finalister! Vi reser till Hamburg den 7 december för att presentera projektet för the Organization for Security and Co-operation in Europe, säger Emelie Rydén, projektledare och student i strategisk kommunikation.

Om studenterna går vidare i tävlingen väntar en längre resa till huvudstaden Washington. Där görs tävlingen upp mellan 175 deltagande länder från universitet världen över.

Emelie Rydén är en av studenterna som har arbetat i projektet Färgstarkare Tillsammans. Foto: Eva Nelsson

Idag den 30 november bjuder studenterna in till det regionala eventet En färgstarkare kväll på mötesplatsen THINK Open Space intill Campus Helsingborg. Kvällens talare är Milad Mohammadi, expert inom mångfald och integration med tidigare utmärkelser som Årets Talare 2014.

– Vi har också ett nationellt digitalt event där vi uppmanar alla som deltar att ta på sig färgstarka kläder och dela bilder med taggen #färgstarkaretillsammans, säger Emelie Rydén.

Kampanjen Färgstarkare Tillsammans har också uppmärksammats av föreningen Campus Vänner, som delade ut ett stipendium till projektet under stipendieutdelningen på studenthuset Helsingborgen den 22 november.

– Vi har varit väldigt fokuserade på att kampanjen ska tilltala målgruppen studenter. Där måste vi jobba visuellt och med ett lustfyllt budskap för att skapa intresse och få spridning i sociala medier. Om vi kan bekämpa utanförskap – som ofta är en riskfaktor – kan det i sin tur bekämpa extremism, säger Emelie Rydén.

Eva Nelsson

Kampanjens webbplats