Denna sida på svenska This page in English This page in English

Nu startar Lunds universitets jubileumskurs

2017-01-12

Ett av många evenemang under 350-årsfirandet är Lunds universitets egen jubileumskurs – en serie av 36 föreläsningar som är öppna för alla. Kursen kickar igång onsdagen den 18 januari då Ulf Ellervik, professor vid Lunds Tekniska Högskola, föreläser på temat "Konsten att njuta".

Jubileumskursen ger en inblick i forskningsvärlden och lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Föreläsarna är experter inom sina ämnen och har som mål att få deltagarna att lära sig lite mer om världen vi lever i.

Kursen är öppen för alla och kommer att ges på vardagskvällar kl. 19.00–20.00 på olika platser i Lund och vid några tillfällen i Malmö.

De deltagare som har gått på en föreläsning från varje fakultet – totalt nio stycken – kommer att få ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz vid en officiell ceremoni i januari 2018. Ett hemligt pris kommer också att lottas ut bland deltagarna som har varit med på flest seminarier.

Läs hela programmet på jubileumskursens webbplats

Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke vid Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds Tekniska Högskola, som berättar mer om kursen i filmen: