Rekordstor ökning av antalet sökande till masterutbildningar

2019-02-14

1636 personer har sökt till masterutbildningarna på Campus Helsingborg inför hösten 2019.

Den 15 januari var sista ansökningsdagen till internationella masterprogram med start hösten 2019. Totalt har antalet sökande till Campus Helsingborg ökat med 22 procent jämfört med förra året. Mest ökade antalet sökande till masterprogrammet i Service Management, som i höst startar två nya inriktningar mot hållbarhet och kultursektorn.

Lunds universitet fortsätter att vara Sveriges mest populära lärosäte för studenter som söker internationella masterutbildningar. Av totalt 72 515 sökande till höstens masterprogram valde närmare 22 000 Lunds universitet, vilket motsvarar 30 procent av det totala antalet sökande.

Totalt 21 777 personer har sökt ett masterprogram vid Lunds universitet med start hösten 2019, vilket är ungefär sex procent färre än i fjol. Vid Campus Helsingborg ökade antalet sökande med 22 procent.

Antalet sökande per program, Campus Helsingborg

• Service Management – Masterprogram (872 sökande)
    Fördelat per inriktning:
    • Supply Chain Management (262)
    • Tourism (209)
    • Sustainable Service Management (148) – ny inriktning ht 2019
    • Retail (146)
    • Culture and Creativity Management (107) – ny inriktning ht 2019
  • Strategisk kommunikation – Masterprogram (463 sökande)
  • Energi- och miljöeffektiva byggnader – Masterutbildning (301 sökande)

Program på avancerad nivå vid Campus Helsingborg