Stora förväntningar inför AGORA-dagen

2017-01-19

Denice Wijk, projektledare för AGORA-dagen och student i Service Management, Tourism.

Hallå där Denice Wijk, projektledare för AGORA-dagen 2017, som arrangeras av studentorganisationen Agora den 1 mars kl. 10–15 på Campus Helsingborg.

Varför ska studenter, företag och organisationer komma till AGORA-dagen?

– Det är möjligheternas dag! AGORA-dagen är en stor möjlighet för både företag och studenter. Företagen är i behov av studenter till alltifrån heltidsjobb och traineeplatser till extrajobb, sommarjobb och examensarbeten. Detta är en chans för dem att komma studenterna närmare och träffa dem snabbare. Jag brukar säga till studenterna att företagen kommer till DIG. Du behöver inte själv söka upp dem eller lämna in en ansökan. Här kommer du närmare ditt drömjobb och får möjlighet att prata med företagen.

Vad kommer att hända under dagen?

– Flera av utställarna arrangerar aktiviteter under dagen. Det blir också CV-granskning och föreläsningar med tre välkända föreläsare. Under dagen erbjuder vi speed-dating där företagen får möjlighet att genomföra korta intervjuer på 15 minuter med studenter. Efter eventet har vi en After work på Radisson Blu i Helsingborg, där det kommer att finnas möjlighet för företag och studenter att fortsätta prata.

Under AGORA-dagen 2017 kan studenterna knyta kontakter med omkring 40 företag och organisationer.

Vilka utställare kommer?

– Vi kommer snart att släppa vilka utställarna är på vår webbplats och facebooksida. Det har varit stort intresse att delta i år och det är ungefär 40 företag och organisationer som ställer ut. Flera företag kommer från regionen, men vi har också internationella utställare på plats. Våra guldsponsorer är Helsingborgs stad, Resurs Bank och EF Sverige. Och vi har fått ett stipendium från Sparbanksstiftelsen Skåne för att kunna genomföra AGORA-dagen.

Vilka studenter är AGORA-dagen till för?

– Studenter som läser tredje året är i fokus, men dagen är även till för dem som läser tidigare år på utbildningarna. Det är ett bra sätt att ta reda på vad det finns för företag som är intressanta och kontakterna kan leda till jobb redan under studietiden. Vi vill helst att de utställande företagen ska matcha kompetenserna som studenterna har inom strategisk kommunikation och de olika inriktningarna på Service Management. Förhoppningsvis kan vi möta det behovet till 100 procent i år.

Vilka är det som arrangerar AGORA-dagen?

– Vi är 12 studenter i gruppen som arbetar med AGORA-dagen – alla har ansvar för olika områden, till exempel ekonomi, företag och organisationer, sponsorer och event. Jag har varit projektledare för hela gruppen och det är ganska många att ha ansvar för. Det har gett mig mycket erfarenhet och har varit så roligt. Vi är väldigt taggade inför dagen!

AGORA-dagens webbplats
AGORA-dagen på facebook