Campus Helsingborg i korthet

Visste du att:

• Lunds universitet, Campus Helsingborg präglas av gränsöverskridande utbildning och forskning i nära samverkan med företag och organisationer.
  • Här studerar närmare 4 000 studenter strategisk kommunikation, service management, modevetenskap och juridik eller utbildar sig till socionomer och ingenjörer.
  • På Campus Helsingborg forskas det inom bland annat handel, datavetenskap, logistik, modevetenskap, tjänstevetenskap, kommunikation och socialt arbete.
  • Campus Helsingborg erbjuder 13 utbildningsprogram på grundnivå, 7 internationella masterprogram och fristående kurser inom strategisk kommunikation, service management, juridik och socialt arbete.
  • På Campus Helsingborg finns omkring 150 av Lunds universitets medarbetare, varav 11 professorer och 22 doktorander.

• 150 medarbetare
  • 11 professorer
  • 22 doktorander

• 2 479 helårsstudenter år 2018
  • 13 kandidatprogram
  • 7 masterprogram
  • Cirka 20 fristående kurser

Forskning

Forskningen vid Campus Helsingborg uppgår till cirka 37,7 mkr och finansieras både via universitetet och genom externa bidrag.

• 49%: Lunds universitet
  • 41%: Övriga externa finansiärer
  • 10%: Helsingborgs stad
Lunds universitet i korthet

Lunds universitet grundades 1666. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare.

Sidansvarig: eva.nelsson@ch.lu.se | 2019-06-24