Energiingenjör på konsultföretag

Martin Adolfsson har tagit en masterexamen inom energi- och miljöeffektiva byggnader och arbetar nu som energiingenjör på teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgrens huvudkontor i Göteborg.


– Parallellt med att jag skrev mitt examensarbete på utbildningen började jag höra av mig till olika konsultföretag som jag trodde skulle var intresserade av min kompetens. Med tanke på att utbildningen är relativt ny kändes det extra viktigt att berätta om mig själv och utbildningen.

Kontakterna ledde till att Martin nu ska börja arbeta med energi- och miljöbelastning av både befintliga och nyproducerade byggnader. Det kommer bland annat att innebära energi-, dagsljus-, och klimatberäkningar i datorsimuleringsprogram och ibland även för hand. Hans förhoppning är att få prova på många olika områden och arbetsuppgifter, för att sedan kunna nischa sig.

– Genom utbildningen har jag fått en väldigt bra bild av vad som krävs för att en byggnad ska vara eller bli energieffektiv och miljövänlig. Samtidigt som man inte får kompromissa med inomhusklimatet. Förhoppningsvis kan jag komma in på företaget som en frisk fläkt med lite nytänk och bra idéer!

Program på grundnivå vid Campus Helsingborg

Martin Adolfsson

Ålder: 25 år
Kommer från: Ängelholm
Har läst: Masterutbildning inom energi- och miljöeffektiva byggnader
Jobb idag: energiingenjör på konsultföretaget Bengt Dahlgren

Sidansvarig: eva.nelsson@ch.lu.se | 2019-04-11