lu.se

Campus Helsingborg

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen

Med en masterutbildning i strategisk kommunikation fick Linus Fast jobbet han ville ha. Som verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen arbetar han för att alla hyresgäster ska bo bra i Helsingborgsområdet.


Reflektera kring hur du vill att ditt arbetsliv ska se ut. När är du som bäst? När trivs du med dina arbetskollegor? Gillar du att jobba snabbt eller vill du inte skynda igenom saker?

Linus kom fram till att han ville arbeta inom idéburen sektor och på en medlemsorganisation. För honom är det viktigt att lobba för något han verkligen tror på. Frihet i sin arbetsroll och oreglerad arbetstid ser han som ett plus i kanten. Praktikplatsen på MKB Fastighets AB hjälpte honom att komma in i bostadsbranschen.

– I mitt jobb får jag chansen att driva igenom mina egna idéer – att ha eget driv är viktigt. Hur kan vi göra folkrörelsen bättre? Jag vill ha en drivande roll i det arbetet. Mitt uppdrag innebär opinionsbildning inom bostadspolitik, säger Linus.

Kommunikationens betydelse

Linus var tidigare utredare på försäkringskassan och arbetade med sjukpenning. Kommunikationsintresset växte när han insåg hur viktigt det är med kommunikation i arbetslivet.

– Många människor blir sjukskrivna på grund av stress som genereras av dålig kommunikation på arbetsplatser. Sjukskrivningar handlar inte bara om dålig lön eller tung arbetsbörda, utan kan handla om att chefer kommunicerar dåligt med sina medarbetare.

Linus som tidigare läst organisationsutveckling insåg att kommunikation är viktigare än han först hade trott och sökte till masterprogrammet i strategisk kommunikation.

Hur är det att studera ett masterprogram?

– Nivån höjs. Tidspressen är hög, arbetsfördelningen i grupparbeten var viktig och som masterstudent är alla mycket målinriktade. Jag gick masterprogrammet för att få det här jobbet och lyckades. Jag lärde även känna en ny stad, Helsingborg.

– Jag har utvecklat en skarphet i analyser och blivit snabbare på att leverera ett projekt av hög kvalitet.

Hur minns du studietiden?

– Allt gick galet snabbt! Det känns som att vi klasskompisar precis hade träffats och sedan var alla ute och jobbade. Alla är mycket kompetenta och alla fick bra jobb när studietiden var slut.

Text: Amanda Weidstam

Linus tipsar:

– Sikta högt när du söker praktikplats. Om du vill jobba på kommunikationsavdelningen på Google, sök bara och försök sedan att hålla dig fast.

– "Know what you are doing and what other people do". Läs på om företag och organisationer du är intresserad av. En byrå som marknadsför sig som en strategisk kommunikationsbyrå kan i själva verket vara ett par killar som gör videoklipp på YouTube.

Linus Fast

Bor: Malmö
Har läst: Strategisk kommunikation – Masterprogram
Jobb idag: verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Helsingborg.