"Det är viktigt att fokusera på hur vi mår"

Malin Paradis har ägnat en stor del av sitt liv åt att träna konståkning på elitnivå. Genom träningen har hon lärt sig vikten av att ta hand om sin kropp och leva ett hälsosamt liv. – Programmet har stort kundfokus, det handlar om att skapa väldigt goda servicemöten. Utan kunder finns det inget företag, säger hon.

Malin hamnade i en klass med studenter från hela landet och hon har fått en ny umgängeskrets på köpet. En fjärdedel av utbildningen innehåller kurser i inriktningen Health Management. Hälsa är ett aktuellt ämne, inte minst eftersom sjukfrånvaron är hög i arbetslivet.

Personalen betyder mest

– Det är ett så högt tempo i samhället idag och allt ska vara så effektivt. Därför är det viktigt att fokusera på hur vi mår. På utbildningen pratar vi mycket om att det är värt att satsa pengar på att de anställda ska utvecklas och må bra, säger Malin.

Under utbildningen har hon lärt sig mer om entreprenörskap, etik, juridik, personalekonomi och hälsoarbete. Andra kurser har handlat om att göra ”verkliga” affärsplaner och omvärldsanalyser för olika företag.

Uppdrag för flygbolag

– Nyligen hade vi ett uppdrag där vi jobbade med Kullaflyg i Ängelholm. Jag fick i uppdrag att utveckla strategier för deras verksamhet. Då kände jag ”wow, det här är roligt!”. Sedan har vi flera gästföreläsare från bland annat IKEA. Det ger en bra inblick i hur det fungerar i ett globalt företag.

Genom en bekant fick Malin tips om att Sats i Helsingborg sökte medarbetare. Nu arbetar hon extra på träningscentret och välkomnar medlemmar, bemannar receptionen och håller i administrativa uppgifter.

– Att ha ett extrajobb ger välbehövliga pauser ifrån studierna. Man får arbetslivserfarenhet och nya kontakter, och det ger en möjlighet att tjäna lite pengar. Det är aldrig fel!

Jobb utomlands lockar

Tack vare konståkningen har Malin fått upptäcka världen på träningsläger runtom i Europa, Kanada, USA och Ryssland. Hon har fått lära sig att ta eget ansvar ganska tidigt i livet och vill gärna jobba i en ledarposition.

– Jag kan absolut tänka mig att jobba i den här regionen. Det jag helst vill är att arbeta i en större serviceorganisation där jag kan utvecklas och få chans att jobba utomlands. Men det kanske blir en masterutbildning på Copenhagen Business School först, säger hon fundersamt.

Text: Eva Nelsson
Foto: Johan Bävman