"Digitala medier är vår framtid"

Varför valde du att läsa strategisk kommunikation?

– Jag har alltid varit intresserad av kommunikation och efter gymnasiet fick jag möjligheten att arbeta som projektledare för olika kommunikationsprojekt. Jag blev fascinerad av hur kommunikation kan användas som ett verktyg och ville fördjupa mig i ämnet.

– Efter att ha upplevt hur kommunikationsbranschen ser ut idag var det en självklarhet att välja inriktningen digitala medier, eftersom det är våra framtida kommunikationskanaler.

Vad innebär utbildningen?

– Utbildningen ger ett digitalt perspektiv på kommunikation som känns aktuellt. Strategisk kommunikation delas upp i organisationskommunikation, marknadskommunikation och PR. Det passar mig väldigt bra, eftersom jag får en bra grund inom de tre huvudområdena. Utbildningen erbjuder även kurser i interaktionsdesign, ett ämne som syr ihop den digitala inriktningen.

Har studierna förändrat din syn på kommunikation?

– Där jag tidigare såg magkänsla, intuition och prova-sig-fram som den enda metoden att kommunicera ser jag idag strategi, analyser och kritiskt tänkande. Studierna har lett till att mina kunskaper som kommunikatör har utvecklats som helhet.

Vad vill du jobba med?

– Programmet i strategisk kommunikation ger mig många olika möjligheter och karriärval. Efter utbildningen kommer jag troligen att läsa vidare på masterprogrammet i strategisk kommunikation som Campus Helsingborg ger. Oavsett om jag slutar som kommunikatör, webbredaktör eller expert inom medierelationer, så kommer jag att se tillbaka på min studietid med glädje och tacksamhet.

Zaid Jabar

Kommer från: Uppsala
Bor: i Helsingborg
Läser: Strategisk kommunikation och digitala medier