"Jag vill jobba strategiskt med varumärken"

Kommunikation är den röda tråden i Emelie Höögs högskolestudier, som började med retorikutbildning i Stockholm. Efter praktiken på en PR-byrå bestämde hon sig för att vidareutbilda sig inom strategisk kommunikation i Helsingborg.

– Jag insåg att det är kommunikation på strategisk nivå jag vill jobba med. Det vore kul att arbeta strategiskt med varumärken, det är nog lite som att utveckla en personlighet, säger Emelie Höög.

Masterprogrammet i strategisk kommunikation håller högt tempo, precis som Emelie tror att hennes framtida jobb kommer att göra. Studenterna jobbar i grupp med olika projekt och läser kurser i public relations, marknadsföring och organisationskommunikation, som är beståndsdelarna i strategisk kommunikation.

Föreläsare från kommunikationsbyråer

– Vi har gästföreläsare från kommunikations- och PR-byråer, som StrandbergHaage. Det är spännande att höra dem som jobbar i branschen. Man kan tro att det vi håller på med på ”insidan” inte funkar på ”utsidan”, men när jag träffar föreläsarna inser jag att det vi lär oss är väldigt användbart ute i arbetslivet.

Trivs bra i Skåne

Emelie bor i studentlägenhet centralt på söder i Helsingborg och stannar gärna kvar i Skåne efter examen. Det är fortfarande lite oklart vad hon vill arbeta med, men målet är riktat mot kommunikations- och PR-arbete större företag.

– Jag har tänkt mig att jobba i Sverige och förhoppningsvis i Skåne. Öresundsregionen växer och det finns flera större städer på kort avstånd. Det är nära mellan Helsingborg, Helsingör, Lund, Malmö och Köpenhamn.

Emelie Höög

Ålder: 25 år