lu.se

Campus Helsingborg

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Stipendier och samarbete med näringslivet

Som student har du chansen att skapa kontakter med näringsliv och organisationer under studietiden. I Helsingborg finns stora möjligheter till samarbete när det gäller projekt, praktikplatser och jobb.


Arbetsmarknadsdagar

Studentkårerna arrangerar arbetsmarknadsdagar, som ger en bra möjlighet för studenter att stärka sitt kontaktnät och få praktik och jobb. Samhällsvetarkåren Agora står bakom AGORA-dagen, och MässING är arbetsmarknadsdagen för våra framtida ingenjörer.

Campus Vänner

Målet med Campus Vänner är att motivera och engagera studenterna vid Campus Helsingborg. Det gör medlemsföretagen genom att samla in pengar som omvandlas till inspirerande insatser i form av stipendier.

E-commerce Park

E-commerce Park of Sweden i Helsingborg har den första inkubatorn i Sverige som enbart är inriktad på e-handel. Bolaget ger stöd åt startups inom e-handel. För att motivera studenter lite extra finns två e-handelsstipendier att söka för att få en bra start på sitt e-handelsbolag.

Helsingborgs stads stipendier

Varje år delar Helsingborgs stad ut stipendier för utbildnings- och forskningsprojekt. Du som student kan även söka stipendier för att åka till Helsingborgs vänorter. Staden anställer varje år studentmedarbetare, bland annat webbsamordnare, bostadssamordnare och kommunikatörer.

Acceleratorn THINK

Vägg i vägg med Campus Helsingborg hittas acceleratorn THINK och företagshotellet Mindpark. Inkubatorn THINK har startats av Helsingborgs stad och Familjen Helsingborg i samarbete med Campus Helsingborg. Syftet är att få entreprenörer inom tjänstesektorn att utvecklas.

Karriärstöd

Genom att prenumerera på nyhetsbrevet Karriärtankar får du information om karriärmöjligheter och vad som händer vid universitetet. På Lunds universitets jobb- och karriärportal MyCareer kan du registrera dig och få tillgång till jobb, examensarbeten, praktik- och traineeplatser i Sverige och internationellt.

Leapfrogs

Leapfrogs, som drivs av LU Innovation System, ger dig möjlighet att arbeta heltid med din affärsidé under tre månader med ekonomiskt stöd motsvarande CSN. Under projekttiden får du möjlighet att fokusera på arbetet med din idé och förhoppningsvis ta ett språng i utvecklingen av projektet.

Lunicore

Lunicore söker drivna studenter vid Lunds universitet med erfarenhet av att arbeta i grupp. Att arbeta som konsult vid sidan om studierna kan ge värdefulla erfarenheter inför en framtida karriär. Lunicore har kontor i Lund och Helsingborg.

Media Evolution City

Media Evolution City utgör navet för Malmös mediebranscher. Lunds universitet är medlem i Media Evolution, vilket ger studenter och medarbetare möjlighet att delta i ett stort antal medlemsaktiviteter i Malmö och Helsingborg. Här möter näringslivet akademin och de offentliga spelarna inom medieområdet.

MiH Student

Via Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen får du möjlighet att träffa aktiva företagare från området. MiH Student är Marknadsföreningens sektion för studenter och arrangerar bland annat inspirationsföreläsningar, mentorsprogram och företagsbesök.

Miljöbron

Miljöbron förmedlar projekt mellan företag och studenter. Projekten har miljö och hållbar utveckling gemensamt. Företag får hjälp att utveckla sitt miljö- och hållbarhetsarbete, medan studenter får arbetslivserfarenhet och kontakter i näringslivet.

Stipendier för studenter vid Lunds universitet

Stipendier delas ut efter olika kriterier: till exempel utifrån vilka ämnen och på vilken nivå du läser, om du ska läsa utomlands eller kommer från ett visst landskap. Våra universitets- och nationsstipendier utlyses varje termin och universitetets resestipendier utlyses i februari varje år.

Student Network

Student Network drivs av Anna Rydberg och Karsten Deppert, båda tidigare studenter vid Campus Helsingborg. Företagets affärsidé är att erbjuda jobb för studenter under deras studietid, och samtidigt ge näringslivet ny kompetens och drivkraft.

Visionsfonden vid Helsingborgs stad

Från Visionsfonden kan du söka pengar för att genomföra aktiviteter och projektidéer som på något sätt utvecklar staden och Helsingborg i riktning mot vision Helsingborg 2035.

Academicsolutions.com

Academicsolutions.com erbjuder en gratistjänst för studenter som ska underlätta att hitta exjobb, praktikplatser och tjänster som studentmedarbetare. Företaget har kontor på Scheelevägen 15 i Lund.