lu.se

Campus Helsingborg

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Ny som student

Är du ny som student? Då har du mycket att sätta dig in i. Allt från upprop och registrering till studentbostäder och inköp av kurslitteratur. Men det finns mycket stöd att få genom bland annat studievägledare, biblioteket och Studieverkstaden. Ett tips är också att engagera sig i en studentkår eller studentförening där man kan få nya vänner.

Introduktion och schema

Introduktionsmöten och upprop är vanligtvis öppna endast för antagna studenter. Du måste gå till introduktionsmötet och det är oftast där som du blir registrerad på din utbildning. För det mesta sker introduktionsmötet samtidigt som första kurstillfället.

Du ska få välkomstinformation från din utbildning innan kursstart, antingen via antagning.se, mejl eller vanlig post. Oftast får du välkomstbrevet efter att andra urvalet är klart, ungefär en månad innan terminsstart. Men det kan också dröja fram till en vecka innan terminen börjar.

Mer om upprop, introduktion och registrering

Mer information på din institution

Praktiska checklistor

Missa inte våra praktiska ord- och checklistor som kan hjälpa dig under din första tid som student.

Checklista för dig som är ny student

Akademisk ordlista med vanliga ord och uttryck

Studentkonto

När du har blivit registrerad som antagen vid Lunds universitet så behöver du aktivera ditt studentkonto via Studentportalen, www.student.lu.se.

Studentportalen och studentkonto

IT-support och driftinformation

IT-support

LU ServiceDesk erbjuder support mellan kl 08.00-17.00 helgfri måndag till fredag. Ärenden tas emot via självbetjäningsportal, telefon och mail. Det finns ingen walk-in-desk att tillgå.

Kontaktinformation

LU ServiceDesk
Självbetjäningsportal: support.lu.se
Tel. 046-222 90 00
servicedesk@lu.se

Driftinformation

All driftinformation hittar du på support.lu.se

Live@Lund

Flera institutioner vid Campus Helsingborg använder intranätet Live@Lund.

Logga in på Live@Lund

Hitta bostad

Först ska du hitta någonstans att bo. Sedan gäller det att adressändra, folkbokföra dig och skaffa hemförsäkring.

Läs mer om studentboende

Stöd vid studiestarten

Som ny student finns det service och stöd att få från bland annat studievägledare, Studieverkstaden, biblioteket och andra enheter som bland annat finns till för att se till att din studieteknik blir toppen.

Studievägledning och stöd till studenter
Campus Helsingborgs bibliotek

Ta del av studentlivet

När du börjar studera på Campus Helsingborg kan du bli medlem i någon av de studentkårer och studentföreningar som finns på universitetet. Läs gärna mer på Helsingborgsstudent.se, en webbplats som drivs av Helsingborgs stad. Där finns information om studentbostäder och aktiviteter för studenter.

Läs mer om studentlivet