lu.se

Campus Helsingborg

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Studievägledning och stöd

Du som är student vid Lunds universitet har tillgång till många olika sorters service och rådgivning för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Självklart vill vi underlätta för dig som exempelvis vill förbättra din studieteknik, som inte vet vilka kurser du ska läsa, som vill studera utomlands eller som inte mår bra.

Studievägledning – inför och under din studietid

Välkommen att kontakta Lunds universitets allmänna studievägledning om du till exempel är osäker på ditt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler eller vill veta mer om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till.

Ett vägledningssamtal varar i cirka en timme och ska bokas i förväg. Du bokar samtal genom att maila till studievagledning@stu.lu.se. Ange i mailet om du önskar ett samtal på Campus Helsingborg eller i Lund.

Läs vidare

Studievägledning för specifika program och kurser

Om du har fördjupade frågor om en visst program eller en kurs kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen. Det kan vara frågor om till exempel behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart.

Läs vidare

Pedagogiskt stöd – för dig som har en funktionsnedsättning

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för studier vid Lunds universitet! Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier, bland annat anteckningsstöd eller stöd av en mentor.

Kontakta gärna Carina Argelius, samordnare för pedagogiskt stöd vid Campus Helsingborg: carina.argelius@stu.lu.se, 046-222 34 30.

Informationsmöte 28/8 för dig med en varaktig funktionsnedsättning

Läs vidare om pedagogiskt stöd

Studieverkstaden – studieteknik och akademiskt skrivande

Vill du förbättra din studieteknik? Vill du bli bättre på att skriva akademiska texter? Vill du bli säkrare på att tala inför andra? Då kan du vända dig till Studieverkstaden.

studieverkstad@stu.lu.se
Telefon (Helsingborg): 0724-50 63 52
Telefon (Lund): 046-222 43 92

Vid tidsbokning: Ange alltid ditt telefonnummer, berätta kortfattat vad du vill ha hjälp med och om du önskar träffa oss i Lund eller Helsingborg.

Läs vidare

Studenthälsan – hälsa och livsstil

Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör studentlivet. Har du problem med exempelvis stress, prestations- eller tentaångest, rädsla att tala inför andra, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil har du kommit rätt.

Du som studerar på Campus Helsingborg är välkommen att ringa Studenthälsans reception på 046–222 43 77 för att boka en tid.

Receptionens telefontider:

Måndag: 08.30–12.00, 13.00–14.00
Tisdag och onsdag: 08.30–12.00
Torsdag: 08.30–09.00, 11.00–12.00
Fredag: 08.30–10.30

Med reservation för tillfälliga ändringar.

Mer information och kontaktuppgifter till Studenthälsan

Studentpräst

Jessica Gunnarsson Nordqvist är studentpräst vid Campus Helsingborg och kan nås via e-post jessica.g.nordqvist@svenskakyrkan.se eller tel. 070-372 61 06. Studentprästen finns i rum E208b på våning E2, Campus Helsingborg.

Läs vidare

Studentombudet och studentkårerna

Studenter som har stött på ett studierelaterat problem kan vända sig till sin studentkår. Kårerna har ett nära samarbete och goda kontakter på både institutions- och fakultetsnivå. Om du är student vid Campus Helsingborg är det antingen Ingenjörssektionen, Samhällsvetarkårens Helsingborgssektion Agora eller Humanistiska och teologiska studentkåren du kommer i kontakt med.

Studentombudet vid Lunds universitets studentkårer har i uppdrag att hjälpa kårerna och studenter på grund- och avancerad nivå när de stöter på problem och frågor som rör studiegången.

Läs vidare