lu.se

Campus Helsingborg

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Vill studera

Campus Helsingborg är en del av snart 350-åriga Lunds universitet, ett av världens ledande universitet. Vi är också en del av Helsingborg, där pulserande stadsliv och utveckling omger människorna. Här har du hela Köpenhamnsregionen och resten av världen runt knuten.


På Campus Helsingborg utbildas modevetare, ledare inom tjänstebranschen, socionomer, strategiska kommunikatörer, ämneslärare och ingenjörer. Som student vid Campus Helsingborg får du mycket studentliv. Förutom allt engagemang i Helsingborg finns aktiviteter i Lund, Malmö och Köpenhamn alltid runt knuten.

Helsingborg.se och Helsingborgsstudent.se som drivs av Helsingborgs stad kan du läsa mer om boende och studentliv i Helsingborg.

Många anledningar att välja Lunds universitet

Världsledande. Lunds universitet har anor ända tillbaka till år 1666 och rankas i dag som ett av världens 100 ledande universitet. Universitetet ligger i den växande Köpenhamnsregionen, där två viktiga forskningsanläggningar håller på att byggas: ESS och Max IV.

Nära kontinenten. Oavsett om du väljer att studera i Lund eller på någon av de andra studieorterna, Malmö och Helsingborg, så har du nära till resten av Köpenhamnsregionen med handel och storstadsupplevelser.

Ett modernt universitet. Lunds universitet är ett stort lärosäte med en historia som går flera hundra år tillbaka i tiden. Samtidigt är det modernt och internationellt lärosäte med anseende och gott rykte.

Samarbete med staden och näringslivet. På Campus Helsingborg satsar vi på utbildning och forskning som utvecklas i dialog och samverkan med näringslivet och staden.

Stöd och hjälp. Vi har flera verksamheter som erbjuder dig studievägledning och stöd under studietiden: Studievägledningen, Studenthälsan, Pedagogiskt stöd, Studieverkstaden, Studentreceptionen och Karriärvägledningen.

Utlandsstudier. Lunds universitet har utbytesavtal med 600 partneruniversitet i över 70 länder i alla världsdelar. Varför inte anta utmaningen att studera utomlands?