lu.se

Campus Helsingborg

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Studentboende

Helsingborg är en studentvänlig stad. Det betyder att staden aktivt deltar i att alla studenter ska känna sig välkomna och få den hjälp de behöver.


Som nybliven student kan det ofta vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att hitta bostad. Hör gärna av dig med frågor till bostadssamordnaren på Helsingborgs stad: studentbostad@helsingborg.se.

Helsingborgsstudent.se hittar du kontaktuppgifter till alla studentboenden i Helsingborg. Om du vill bo i en studentbostad krävs det att du blivit antagen till en utbildning och därför kan du först söka lägenhet när du fått ditt antagningsbesked. Utöver studentlägenheter finns det privata fastighetsägare som har hyreslägenheter i Helsingborg.

Boende i Lund

Att få tag i boende i Lund kan vara en utmaning, särskilt vid terminsstarten. Därför är det bra om du tidigt tar reda på vilka möjligheter till bostad som finns. Kolla också upp vad som gäller för att ställa dig i bostadskö.

Genom att betala in medlemsavgift till Studentlund finns möjlighet att söka studentboende i Lund via AF Bostäder. Medlemskapet i Studentlund ger dig också tillgång till precis allt som studentstaden Lund har att erbjuda. Bopoolen.nu är en bostadsförmedling som Lunds universitets studentkårer driver. Lunds kommun har en lista över studentbostäderna i Lund.