lu.se

Campus Helsingborg

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Studentboende

Helsingborg är en studentvänlig stad. Det betyder att staden aktivt deltar i att alla studenter ska känna sig välkomna och få den hjälp de behöver.


Som nybliven student kan det ofta vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att hitta bostad. Hör gärna av dig med frågor till bostadssamordnaren på Helsingborgs stad: studentbostad@helsingborg.se.

Helsingborgsstudent.se hittar du kontaktuppgifter till alla studentboenden i Helsingborg. I Helsingborg finns det ett tiotal olika studenthem. Samtliga kräver att du som söker är antagen till en kurs eller ett program vid ett universitet eller högskola eller till en kvalificerad utbildning vid yrkeshögskolan. De kräver också att du kan styrka det genom att visa upp en kopia av ditt antagningsbesked.

Även om du inte kan söka studentlägenhet förrän du är antagen är det en fördel om du vet vilket studenthem du vill bo på innan du får beskedet, eftersom lägenheterna fylls snabbt. 

Boende i Lund

Att få tag i boende i Lund kan vara en utmaning, särskilt vid terminsstarten. Därför är det bra om du tidigt tar reda på vilka möjligheter till bostad som finns. Kolla också upp vad som gäller för att ställa dig i bostadskö.

Genom att betala in medlemsavgift till Studentlund finns möjlighet att söka studentboende i Lund via AF Bostäder. Medlemskapet i Studentlund ger dig också tillgång till precis allt som studentstaden Lund har att erbjuda. Bopoolen.nu är en bostadsförmedling som Lunds universitets studentkårer driver. Lunds kommun har en bra lista över studentbostäderna i Lund.