Hoppa till huvudinnehåll

Samtal om vad vi äter från havet i framtiden på HBG Live

Vad händer när en forskare, en marinbiolog och en kock träffas på en scen och ska prata om framtidens marina mat? Jo, det blir ett spännande samtal om vår inställning till tång på tallriken, mikroalgernas fantastiska egenskaper och hur man använder sjöpung som smaksättning.

– Publicerad den 5 maj 2023

HBG Live talkshow med publik

Med flera stora kriser, som pandemi och krig, har matförsörjningen blivit mer sårbar. De stigande matpriserna gör också att det blir allt viktigare att titta på vilka nya råvaror vi kan lägga på tallriken.

Vilken roll kan Öresund och havet som blå åkrar spela för att öka matförsörjningen i vårt närområde? Den frågan var temat för ett samtal under talkshowen Hbg live den 3 maj. 

Kvällens panel bestod av Cecilia Fredriksson, professor på institutionen för tjänstevetenskap, Stina Bertilsson Vuksan, marinbiolog på Helsingborgs stad och Isabell Seger, kock och driver NABO matbar i Helsingborg. Moderator för samtalet var Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. 

Publiken på plats kunde skicka in frågor under programmet och kunde därmed delta i samtalet. 

Samtalet från HBG Live den 3 maj släpps även i poddformat. Lyssna på avsnitten här