Hoppa till huvudinnehåll

Campus Helsingborg växer på höjden med nya mötesplatser

Äntligen var det dags för invigning av Campus Helsingborgs nya och högst belägna lokaler som rymmer fräscha ytor för både studenter och personal.

– Publicerad den 21 september 2022

Invigning
Lena Eskilsson och Charlotta Johnsson inviger den nya våningen på C7 med en smäll.

Campus Helsingborg har tidigare haft verksamhet på den sjunde våningen i C-byggnaden, men då var de inte tillgängliga för alla. Efter omfattande renovering och inköp av modern inredning har Lunds universitet åter tillgång till översta våningen med fantastisk utsikt över såväl Öresund som stora delar av staden. 

- Vi tycker det är viktigt att skapa attraktiva miljöer som håller över tid och vill satsa på lokaler i framkant för studenter och personal, säger Charlotta Johnsson, rektor för Campus Helsingborg

Under invigningen medverkade också Lena Eskilsson, prorektor för Lunds universitet: 

- Nu ser vi fram emot att lokalerna fylls med liv och blir en mötesplats både internt, externt och över fakultetsgränserna. 
    
Studenterna har redan börjat hitta upp till de nya studieplatserna, intresset har varit stort ända sedan terminsstart. Äntligen står allt klart att användas fullt ut. 

Se fler bilder från lokalerna nedan!

Om de nya lokalerna

Den nya våningen rymmer ca 100 nya studieplatser, köksutrymme med mikrovågsugnar, konferensrum med ny teknik,  lärosal med flexibel möblering samt lounge med olika sittgrupper.