Hoppa till huvudinnehåll

Garanterat boende för studenter i Helsingborg

Studenter som väljer att studera i Helsingborg är garanterade boende inom en månad. Det visar en ny rapport från Sveriges förenade studentkårer som för första gången nu grönlistar Helsingborg som studieort.

– Publicerad den 6 september 2022

Studenter helsingborg

Att en studieort blir grönmarkerad innebär att den kan erbjuda studenter ett tryggt boende inom en månad. Vilket nu är fallet för Helsingborg, som tidigare år inte uppfyllt kraven från Sveriges förenade studentkårer. 

Sett till hela landet ökar bostadsbrister för studenter igen, efter att det varit tillfälliga lättnader under pandemin. Varför det ser annorlunda ut i Helsingborg kan bero på flera faktorer. 
Enligt Helsingborgshem har man de senaste åren har uppnått en bra balans, framförallt sedan studentboendet på Furutorpsgatan byggdes 2016. 

Se inslag på SVT nyheter och intervju med Helsingborgshem

Ta del av hela rapporten på Sveriges förenade studentkårers webbplats.

Om rapporten

Sveriges förenade studentkårer, SFS, släpper årligen en bostadsrapport där bostadssituationen för landets studenter på 34 studieorter kartläggs. Varje ort får en färgmarkering beroende på hur snabbt studenterna kan erbjudas ett tryggt boende. 

Ifall studenter kan erbjudas ett tryggt boende på en studieort inom en månad, får orten en grön markering. Om en student kan få ett boende inom en termin får orten en gul markering, och det tar mer än en termin att få ett boende får orten en röd markering. 
Källa: SFS Bostadsrapport 2022