Hoppa till huvudinnehåll

Helsingborg Live är tillbaka

Sedan 2018 har Campus Helsingborg tillsammans med Helsingborgs Dagblad arrangerat Helsingborg Live, en talkshow där vi pratar aktuella samhällsfrågor med forskare och inbjudna gäster. Efter ett uppehåll startar vi nu upp igen! Den 6 december lyfter vi frågan om vart den sansade samhällsdebatten tog vägen? Och varför är vi så arga på sociala medier? Kvällens panel samtalar kring hur användandet av sociala medier idag påverkar samhällsdebatten nu och i framtiden.

– Publicerad den 16 november 2022

Sociala medier har revolutionerat sättet vi tar del av nyheter och diskuterar politik och samhällsfrågor. Under det senaste decenniet har förhoppningar om demokratisk pånyttfödelse grusats. Nu talas det om ryska troll, fake news och en hårdare samtalston med hat, hot och hån. 
 
Undersökningen Svenskarna och internet visar att 94% av internetanvändare i Sverige använder sociala meder och i de yngre åldrarna ökar användningen. Pandemin och kriget i Ukraina har fått människor att återigen vända sig till traditionella medier för fakta och pålitlig information. Men tiden när en majoritet av befolkningen tog del av nyheter och deltog i debatten genom traditionella medier är förbi. Samtalen är idag splittrade och förs på många plattformar.
 
Vad gör det med det demokratiska samtalet och möjligheten för den enskilde att påverka? Blir vi mer engagerade eller snarare avtrubbade? Var kommer framtidens debatt att föras? Och hur kommer den att se ut? 
 
Hör forskare och experter prata om vart vi är på väg under Helsingborg Live den 6 december. 

I kvällens panel sitter Nils Gustafsson kommunikationsforskare på Campus Helsingborg, Lunds universitet, Brit Stakston, Mediestrateg och Ajdin Crnovic, Content marketing expert. Moderator för samtalet är Heidi Avellan, politiskt chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

Vi ses på Radisson Hotel Blu Metropol på Söder i Helsingborg! Dörrarna öppnas 17.30 för er som vill mingla och köpa något att dricka från baren. Samtalet startar 18.00 och kommer även livesändas på hd.se. Anmälan och mer information här: https://ui.ungpd.com/Events/72aea19c-eee4-4456-8ed7-67b634ec105d