Hoppa till huvudinnehåll

Premiär för podden HBG Live

I 12 avsnitt under året kommer vi kunna djupdyka i aktuella samhällsfrågor, fenomen och forskning. Under ledning av Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad får vi lyssna till forskare från Lunds universitet som tillsammans med inbjudna gäster lyfter en rad angelägna ämnen.

– Publicerad den 23 februari 2023

Poddsamtalen spelas in under talkshowen med samma namn och klipps sedan ner i tre olika avsnitt. Den 15 februari var det äntligen dags för nypremiär och livesamtal i Helsingborg. Temat var "Var tog den sansade samhällsdebatten vägen, och varför är vi så arga på sociala medier". Kvällens panel bestod av Nils Gustafsson, statsvetare och lektor i strategisk kommunikation på Campus Helsingborg, Brit Stakston, mediestrateg och Ajdin Crnvic, content marketing expert. Under samtalets gång kunde publiken skicka in frågor som besvarades under programmet. Den 1,5 timme långa talkshowen kommer nu att gå att lyssna på genom tre olika poddavsnitt. 

I det första avsnittet berättar  Nils Gustafsson om känslor i sociala medier och varför vi känner oss frustrerade över samtalstonen där. Han har de senaste 16 åren forskat om hur sociala medier påverkar samhällsdebatten och ger också tre förslag för framtiden. 

I nästa två avsnitten får vi ta del av det följande panelsamtalet med Brit Stakston och Ajdin Crnovic där de pratar kring traditionella medier, om sanning och desinformation, ryska troll och om källtillit. De pratar också om nya roller, om influencers och deep fake, där nya personer kan skapas eller verkliga människor kapas. 

Ta del av första avsnittet av podden HBG Live
 

HBG Live 15 februari