Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Handeln i Helsingborg engagerade under HBG Live

Panelsamtal under HBG Live. Foto.
Kvällens panel lockade både till skratt och spännande perspektiv under HBG Live den 11 oktober.

Under höstens första HBG Live var temat Helsingborgs identitet som Handelsstad, kvällens panel vred och vände på ämnet och lockade fram både skratt och nya insikter hos den fullsatta publiken.

Det var näst intill fullt i rummet på Radisson Metropol på söder i Helsingborg när frågan om Helsingborg som Handelsstad var på tapeten. Kvällen startade med en presentation av Ola Thufvesson, universitetslektor på institutionen för tjänstevetenskap vid Lunds universitet som under lång tid forskat om platsutveckling och följt den regionala och lokala utvecklingen. Hans genomgång slog fast att Helsingborg tveklöst är en handelsstad, men frågade sig om man egentligen vill vara det.

Därefter följde ett panelsamtal med Hanna Candell, VD för citysamverkansföreningen HBG City och Björn Höglund, konsult som utvecklar fastigheter, platser och varumärken samt krönikör i Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. Tillsammans med kvällens moderator Heidi Avellan pratade de om allt ifrån attraktiva butiker, trafikutmaningar, stads- och fastighetsutveckling, gymnasieskolornas betydelse i city, till hur Helsingborg blir en riktigt go fest. Även framtiden för nuvarande sjukhusområdet i Helsingborg diskuterades och vilka möjligheter och utmaningar kopplat till handeln som det medför när Helsingborgs Lasarett flyttar till Östra Ramlösa.

Publiken skickade in frågor under kvällens gång och bidrog till ett engagerat samtal, både i panelen och hos åhörarna.


Ta del av HBG Live i efterhand

Samtalet spelades in och sändes via hd.se. Ta del av inspelningen

Samtalet släpps i poddformat de kommande veckorna i podden HBG Live.