Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

PODD: Vad innebär valresultatet egentligen?

Flagga med EU motiv med himmel som bakgrund.

I söndags var det val till Europaparlamentet. Nu har vi ett resultat, men vad innebär det resultatet- vem är det egentligen som är vinnare och vem är förlorare. Och hur kommer valet påverka politiken under de kommande åren?

HBG Live podcast  är ett samarbete mellan Helsingborgs Dagblad och Campus Helsingborg. Den bygger på de scensamtal som sker 4 gånger per år i Helsingborg. Och senast handlade det om EU-valet – ett samtal du kan lyssna på i de två tidigare avsnitten av den här podden. I det här avsnittet har vi träffat en av paneldeltagarna, Anamaria Dutceac Segesten, på nytt för att diskutera utfallet av det och vad det innebär. Hon är forskare inom Europastudier vid Lunds universitet. 

Lyssna på avsnittet

Vad innebär valresultatet - egentligen? (öppnas i Spotify)

Portättbild av kvinna med brunt hår.
Anamaria Dutceac Segesten, forskare i Europastudier vid Lunds universitet.