Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samtal om vad vi äter från havet i framtiden på HBG Live

Tre olika bilder från talkshowen HBG Live den 3 maj

Vad händer när en forskare, en marinbiolog och en kock träffas på en scen och ska prata om framtidens marina mat? Jo, det blir ett spännande samtal om vår inställning till tång på tallriken, mikroalgernas fantastiska egenskaper och hur man använder sjöpung som smaksättning.

Med flera stora kriser, som pandemi och krig, har matförsörjningen blivit mer sårbar. De stigande matpriserna gör också att det blir allt viktigare att titta på vilka nya råvaror vi kan lägga på tallriken.

Vilken roll kan Öresund och havet som blå åkrar spela för att öka matförsörjningen i vårt närområde? Den frågan var temat för ett samtal under talkshowen Hbg live den 3 maj. 

Kvällens panel bestod av Cecilia Fredriksson, professor på institutionen för tjänstevetenskap, Stina Bertilsson Vuksan, marinbiolog på Helsingborgs stad och Isabell Seger, kock och driver NABO matbar i Helsingborg. Moderator för samtalet var Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. 

Publiken på plats kunde skicka in frågor under programmet och kunde därmed delta i samtalet. 

Samtalet från HBG Live den 3 maj kommer även att släppas i poddformat.