Fjärrlån

Vem får låna och vad får lånas?

Studenter, lärare och forskare vid Campus Helsingborg får beställa fjärrlån av böcker (OBS! ej kursböcker) och artiklar som behövs till den utbildning, respektive forskning som de bedriver vid Campus Helsingborg.

Svenskt material fjärrlånas normalt sett inte eftersom det skall finnas på universitetsbiblioteket i Lund. Låntagaren beställer själv detta via bibliotekskatalogen LUBcat. Undantag kan göras, till exempel om det är läsesalslån. Kurslitteratur fjärrlånas inte

Studenter som inte läser på Campus, vänligen vänd er till det bibliotek där utbildningen ges eller till närmsta folkbibliotek, som även ger fjärrlåneservice åt övrig allmänhet.

Följande gäller:

Priser för inlån

Inlån av böcker från bibliotek inom Norden är kostnadsfria.
Studenter betalar 80 kr/artikelkopia. 

Priser för utlån

Vi tillämpar samma priser som övriga bibliotek vid Lunds universitet, se Lunds universtitets Biblioteks gemensamma hemsida

LUBITO - inskannade artiklar

Studenter och anställda vid Lunds universitet kan beställa artiklar ur tidskrifter som finns i tryck vid UB - Universitetsbiblioteket. Tjänsten heter  LUBITO och är gratis. En länk till PDF-filen skickas till beställaren nästföljande vardag.

Skapa ett låntagarkonto i Libris

Om du skapar ett låntagarkonto i Libris, kan du snabbt och smidigt beställa dina fjärrlån. Referensen och dina låntagaruppgifter följer då alltid automatiskt med din beställning.

Material utanför Libris

Om materialet du vill beställa inte finns i Libris använd vårt beställningsformulär. Här loggar du in med din student- eller LUCAT-identitet. 

Kontakt

Nina Smiseth
E-post: fjarrlan@ch.lu.se
Telefon: 042-35 65 49

Libris

nationell bibliotekskatalog

LUBcat

Lunds Universitets Bibliotekskatalog

Nordvästra Skånes bibliotekskatalog

Sidansvarig: lina.kopsen@ch.lu.se | 2019-06-03