Hämta och lämna böcker

Hämta direkt

När det står i LUBcat att boken finns på "Campus Helsingborg" under rubriken "Finns på hyllan" kan du hämta den själv. Se karta över biblioteket. För det mesta står boken placerad på författarens efternamn. Undantagen utgörs av de böcker som har en redaktör (editor) eller om boken har fler än tre författare, i dessa fall placeras boken på titeln i hyllan.

Hämta boken på annat bibliotek inom Lunds universitet

Du kan i de flesta fall få boken skickad till valfritt bibliotek inom Lunds universitet med vår transportservice. Du beställer fram boken i LUBcat. Vissa begränsningar finns. Var uppmärksam på böcker som är begränsade till läsesalslån då dessa endast kan läsas på sina respektive bibliotek.

Beställa fram från magasin

Om det i LUBcat står att boken är placerad i något av våra magasin måste den beställas fram via LUBcats beställningsknapp som finns i varje post. När boken finns att hämta skickas ett meddelande till den mejladress som finns registrerad i ditt lånekonto.

Böcker på en hylla. Foto.

Återlämna böcker

Du kan återlämna böcker under bibliotekets öppettider. När vi har stängt går det bra att lämna dina böcker in bokinkastet som är till höger om biblioteksdörren. Böcker som läggs i bokinkast återlämnas i systemet följande arbetsdag. Kursböcker som då är försenade genererar förseningsavgift.

Böcker, lånade på något av biblioteken vid Lunds universitet, kan återlämnas på vilket av dessa bibliotek som helst. Se övriga bibliotek inom Lund universitets och deras öppettider här. Du kan alltså lämna böcker som tillhör Campus Helsingborg på bibliotek i Lund och/eller Malmö

Kontakt

Boktransporter

Boktransporter

Beställ gärna böcker från universitets andra bibliotek. Transporten tar två till tre dagar.

Sidansvarig: lina.kopsen@ch.lu.se | 2019-04-04