Skip to main content

Hämta och lämna böcker

Hämta direkt

När det står i LUBcat att boken finns på "Campus Helsingborg" under rubriken "Hämta själv på hyllan" kan du hämta och låna den själv. 

LUBcat – bibliotekskatalogen (ny flik)

Se karta över biblioteket

För det mesta står boken placerad på författarens efternamn. Undantagen utgörs av de böcker som har en redaktör (editor) eller om boken har fler än tre författare, i dessa fall placeras boken på titeln i hyllan.

Du lånar sedan boken i vår självbetjäningsautomat.

Hämta boken på annat bibliotek inom Lunds universitet

Du kan i de flesta fall få boken skickad till valfritt bibliotek inom Lunds universitet med vår transportservice. Du beställer fram boken i LUBcat. Vissa begränsningar finns. Var uppmärksam på böcker som är begränsade till läsesalslån då dessa endast kan läsas på sina respektive bibliotek.

LUBcat – bibliotekskatalogen (ny flik)

Böcker på en hylla. Foto.

Återlämna böcker

Du kan återlämna böcker under bibliotekets öppettider. När vi har stängt går det bra att lämna dina böcker in bokinkastet som är till höger om biblioteksdörren. Böcker som läggs i bokinkast återlämnas i systemet följande arbetsdag. Kursböcker som då är försenade genererar förseningsavgift.

Böcker, lånade på något av biblioteken vid Lunds universitet, kan återlämnas på vilket av dessa bibliotek som helst. Du kan alltså lämna böcker som tillhör Campus Helsingborg på bibliotek i Lund och/eller Malmö.

Se övriga bibliotek inom Lund universitets och deras öppettider här (ny flik)

Kontakt

Äldre leksaksbil. Foto.

Boktransporter

Beställ gärna böcker från universitets andra bibliotek. Transporten tar två till tre dagar.

LUBcat

Lunds Universitets Bibliotekskatalog

Page Manager: lina.kopsen@ch.lu.se | 2022-02-15