Lånetider

Kalender. Foto.

Kurslitteratur

Lånetid 14 dagar, med automatiska omlån om ingen köar på boken. Kursböcker kan lånas om maximalt 5 gånger. Gäller även äldre upplagor.

Jullån

Lånetiden för kursböcker under helgerna är 7/12 - 13/1. Kursböcker som lånas efter den 7 december får därmed återlämningsdag den 13 januari.

Övriga böcker

Lånetid 28 dagar i taget, med automatiska omlån om ingen står i kö. Maximalt antal automatiska omlån är 5 för studenter och allmänhet, och 12 för forskare/lärare. Meddelanden när boken ska lämnas skickas till din e-post.

Material som inte får lånas hem

Tidskrifter, referensböcker, referensexemplar av kurslitteratur och vissa uppsatser får inte lånas hem.

E-böcker

Villkoren för hur länge man får låna en e-bok varierar och styrs av förlaget det getts ut på. Du kan se vilka låneregler som gäller för de enskilda förlagen här. Om du har problem att komma åt en e-bok kolla in universitetets guide för e-böcker och elektroniska resurser.

Kontrollera återlämningsdatum i LUBcat

Om du lånar böcker från flera bibliotek på universitetet kan de ha olika lånetid.
Kontrollera återlämningsdatum under Din översikt i bibliotekskatalogen LUBcat. Om du har angett en giltig e-postadress ska du få en påminnelse när din lånetid närmar sig sitt slut. Om detta mot förmodan inte skulle fungera är det dock ändå ditt ansvar att hålla kolla på lånetiden! 

Har du några frågor så kontakta oss gärna!

Kontakt

LUBcat

Lunds Universitets Bibliotekskatalog

Sidansvarig: lina.kopsen@ch.lu.se | 2019-05-08