Skip to main content

Om biblioteket

Biblioteket vid Campus Helsingborg är en del av organisationen Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek. Bibliotekets samlingar består främst av facklitteratur inom de ämnen som studeras vid Campus Helsingborg.

Våra tryckta resurser är uppdelade i kurslitteratur och övrig litteratur. Kursböckerna står samlade uppställda på efternamn eller titel. Så gott som all kurslitteratur finns också som referensexemplar på biblioteket, som du kan sitta här och läsa i även om alla andra kursböcker är utlånade.

Våra böcker hittar du bibliotekskatalogen LUBcat (ny flik)

Vi prenumererar på en del facktidskrifter. Det tryckta beståndet kompletteras av de elektroniska tidskrifter som man som student vid Lunds universitet har tillgång till genom LUBsearch.

Länk till söktjänsten LUBsearch (ny flik)

Lunds universitet har bibliotek i Lund, Malmö och Helsingborg. Totalt är det 26 bibliotek som erbjuder dig kurs- och referenslitteratur och läsplatser. På flera bibliotek finns även grupprum och datorarbetsplatser.

Biblioteken vid Lunds universitet (ny flik)

Biblioteksguiden  (PDF, 958 kB, ny flik)

Har du idéer kring hur vi kan förbättra vår studiemiljö och service? Skicka gärna ett mail med dina förslag till bibliotek@ch.lu.se

Du kan även göra ett anonymt inlägg i vår padlet (ny flik)

Så här hittar du till och i biblioteket

Filmen är textad. För att sätta igång textningen trycker du på inställningar-ikonen nere till höger i videofönstret och går till Undertexter/Captions > Svenska.

Här finns S-biblioteken:

Campus Helsingborg. Foto.

Campus Helsingborgs Bibliotek

Pratbubbla med texten chatta med oss.
Page Manager: lina.kopsen@ch.lu.se | 2021-09-07