Ny student?

Vad behöver jag för att kunna använda biblioteket?

Du behöver tre saker för att kunna använda biblioteket och våra resurser maximalt: ditt studentkonto, ditt LU-kort och ett bibliotekskonto.

Ditt studentkonto 

Alla studenter vid Lunds universitet får ett studentkonto när de börjar. Först aktiverar du ditt konto.

Du använder ditt studentkonto för för att logga in på wifi, våra datorer, skrivare samt för att nå våra databaser och artiklar hemifrån. Samma uppgifter använder du även för att logga in i Studentportalen och din studentmail.

Om du vill byta ditt lösenord kan du göra det själv. Om du förlorat dina inloggningsuppgifter beställ nya här.

Läs här om hur du kopplar upp dig mot Lunds universitets trådlösa nätverk.

Ditt LU-kort

Som student använder du ditt LU-kort som lånekort. Här finns information om var och när du kan hämta ditt kort: https://lukortet.lu.se/

För att kunna använda LU-kortet som lånekort behöver du först registrera ett nytt konto i LUBcat och därefter komma till lånedisken på biblioteket för att aktivera det.

Lånekortet gäller vid samtliga bibliotek vid Lund universitet. I LUBcat kan du se vid vilket bibliotek böckerna finns och var de finns. Du kan även reservera böcker med ditt lånekort via katalogen.

För att använda vår låneautomat behöver du din PIN-kod. PIN-koden till ditt LU-kort finns här. Klicka på Logga in.

Bibliotekskonto

För att kunna använda LU-kortet som lånekort behöver du först registrera ett nytt konto i bibliotekskatalogen LUBcat. Bibliotekskontot gäller vid samtliga bibliotek vid Lund universitet. I LUBcat kan du se vid vilket bibliotek böckerna finns och var de finns. Du kan även reservera böcker via katalogen.

Var hittar jag det material jag behöver till min kurs?

Litteraturlistor hittar du på din institutions webbplats, alternativt på den portal som just din institution använder sig av.
Du söker upp böckerna i bibliotekskatalogen LUBcat eller i LUBsearch för att se på vilken hylla de står eller om du vill beställa dem ifall de är utlånade. I LUBsearch kan du även söka efter artiklar.

Hur lånar jag och lämnar böcker?

På Campus Helsingborg har vi en låneautomat där du själv kan låna och lämna dina böcker. Du kan också lämna böckerna på valfritt bibliotek vid Lunds universitet.

Det finns en transportservice mellan biblioteken vid Lunds universitet vilket gör att när du reserverar en bok i LUBcat kan du själv välja vilket bibliotek du vill hämta boken på.

Var vänder jag mig om jag har lässvårigheter?

Studenter med lässvårigheter kan få hjälp med att skaffa anpassad kurslitteratur. Biblioteken erbjuder även datorstöd i form av anpassade datorer.

Var kan jag sitta och plugga?

Biblioteket är en av de studiemiljöer som fakulteten erbjuder dig som pluggar här. På biblioteket finns datorarbetsplatser, enskilda och grupparbetsplatser samt ett tyst läsrum.

Kontakt

Utskrifter

Utskrifter

Kopiera, skanna och skriv ut!

Wifi

Wifi

Koppla upp dig mot vårt trådlösa nätverk

Studentportalen och studentkonto

Här kan du läsa mer om ditt studentkonto.

Diskriminering, kränkande särbehandling och trakasserier

Hitta stöd här

Sidansvarig: lina.kopsen@ch.lu.se | 2019-05-09