Referenshanteringsprogram

Det finns ett flertal program du kan använda som kan underlätta hanteringen av referenser. För dig som är forskare vid Lunds universitet finns programvarorna EndNote och RefWorks att tillgå på campuslicens, för att hjälpa dig med referenshantering. EndNote består av både ett program för din dator och ett webbgränssnitt, medan RefWorks är helt webbaserat. Programmen kan hjälpa dig att samla, organisera och infoga citeringar och referenslistor i dokument.

För installation av EndNote för dig som är anställd på Lunds universitet kontakta din IT-ansvarige som kan ladda ner programmet från LDC:s programserver. Om du är student kan du ladda ner programmet från Studentportalen.

För installation av RefWorks registrera dig här.  Använd din Lunds universitets-e-postadress.

Kurser

Om du behöver hjälp med att komma igång med programmen ges introduktionskurser av ansvariga bibliotekarier.Här hittar du vårt kursprogram. Med den här Canvaskursen kan du lära dig grunderna i EndNote på egen hand. Vi ger även individuell support vid behov. Hhör av dig om du vill gå en kurs eller om du har andra frågor till ref@sambib.lu.se.

Kontakt

Sara Rondahl
E-post: sara.rondahl@ch.lu.se
Telefon: 042-35 65 73

Reference Management Guide

Reference Management Guide

Läs mer i ämnesguiden om referenshantering

Sidansvarig: lina.kopsen@ch.lu.se | 2019-05-08