Hoppa till huvudinnehåll

Helsingborg Live

Helsingborg Live

Helsingborg Live är en öppen talkshow, som berör aktuella frågor i samhällsdebatten med utgångspunkt i ett regionalt perspektiv. Under fyra tillfällen per år bjuds intresserad allmänhet in till att delta i samtal där kunskap, dialog och reflektion står i fokus.

Nästa Helsingborg Live: 15 februari
(flyttat från 6 december) 

Detta Helsingborg Live lyfter vi frågan om vart den sansade samhällsdebatten tog vägen? Och varför är vi så arga på sociala medier? Panelen samtalar kring hur användandet av sociala medier idag påverkar samhällsdebatten nu och i framtiden. 

I kvällens panel sitter Nils Gustavsson kommunikationsforskare från Lunds universitet, Brit Stakson, Mediestrateg och Ajdin Crnovic, sociala medier-expert. Moderator för samtalet är Heidi Avellan, politiskt chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. 

Läs mer om kvällens tema och anmäl dig på Helsingborg Lives eventsida

Tidigare Helsingborg Live 

Helsingborg Live arrangeras fyra gånger per år och har behandlat teman som:

Kontakt

Magnus Adenskog

Samverkansansvarig
Tel. 042-35 66 05,
tel. 072-450 17 41
magnus.adenskog@ch.lu.se

Om Helsingborg Live

Helsingborg Live har sedan starten 2018 visat att det finns ett stort intresse från allmänhet, arbetsgivare och föreningsliv att ta del av forskningsbaserade samtal. Evenemanget har lockat fler än hundra besökare per tillfälle och bidragit till en offentlig diskussion, både bland besökare och i lokala medier. Helsingborg Live startade som ett samverkansprojekt mellan tre parter: Lunds universitet - Campus Helsingborg, Helsingborgs Dagblad och Helsingborg stad. Tanken bakom konceptet är att Lunds universitet tillsammans med andra samhällsaktörer skapar en arena för aktuella samhällsfrågor och att forskningen får en naturlig ingång i samhällsdebatten.


Sidansvarig: sanna.trygg@ch.lu.se | 2022-10-14