Skip to main content

HBG Live

HBG Live

HBG Live är en öppen talkshow, som berör aktuella frågor i samhällsdebatten med utgångspunkt i ett regionalt perspektiv. Under fyra tillfällen per år bjuds intresserad allmänhet in till att delta i samtal där kunskap, dialog och reflektion står i fokus. Evenemanget görs i samarbete med Helsingborgs dagblad. 

Nästa HBG Live: September 2023

Håll utkik efter nästa HBG Live, mer information kommer i juni. 

Lyssna på podden HBG Live

Djupdyk i aktuella samhällsfrågor, fenomen och forskning från samtalen som sker under talkshowen HBG Live. Under ledning av Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad får vi lyssna till forskare från Lunds universitet som tillsammans med inbjudna gäster lyfter en rad angelägna ämnen. Sätt en prenumeration i din spelare för att få koll på de senaste avsnitten. 

Lyssna på de första avsnitten

Tidigare HBG Live 

HBG Live arrangeras fyra gånger per år och har behandlat teman som:

Kontakt

Magnus Adenskog

Samverkansansvarig
Tel. 042-35 66 05,
tel. 072-450 17 41
magnus.adenskog@ch.lu.se

Om HBG Live

HBG Live har sedan starten 2018 visat att det finns ett stort intresse från allmänhet, arbetsgivare och föreningsliv att ta del av forskningsbaserade samtal. Evenemanget har lockat fler än hundra besökare per tillfälle och bidragit till en offentlig diskussion, både bland besökare och i lokala medier. Det startade som ett samverkansprojekt mellan tre parter: Lunds universitet - Campus Helsingborg, Helsingborgs Dagblad och Helsingborg stad. Tanken bakom konceptet är att Lunds universitet tillsammans med andra samhällsaktörer skapar en arena för aktuella samhällsfrågor och att forskningen får en naturlig ingång i samhällsdebatten.


Page Manager: julia.luttrup@ch.lu.se | 2023-02-23