Hoppa till huvudinnehåll

14

June

FALF 2023 – Arbetets gränser

FALF
Tid: 2023-06-14 09:00 till 2023-06-16 15:00 Konferens

Den 14–16 juni 2023 arrangerar Historisk arbetslivsforskning vid Lunds universitet Forum för arbetslivsforsknings (Falf) årliga nationella arbetslivskonferens. Konferensen, som kommer att hållas i Helsingborg, har temat Arbetets gränser.

Arbetet och dess gränser är under ständig förhandling och förändring. Detta kommer bland annat till uttryck i hur arbete organiseras, prioriteras och värderas. Tjänster som tidigare tillhörde den privata sfären erbjuds idag ofta på marknader och traditionella näringar genomgår förändringar som tänjer på gränser på olika sätt. De nya nischerna öppnar upp för nya arbeten, utförare och distinktioner. Vilka funktioner fyller arbete? Hur omförhandlas gränserna för, i och mellan arbete, familjeliv och fritid i dåtid, samtid och framtid? Vilka gränser har suddats ut och vilka har förstärkts? Var går människans kroppsliga och mentala gränser – vad händer när vi närmar oss dem? Hur är det att arbeta och försörja sig i ett normativt gränsland? Hur kan vi förstå arbetet utifrån ett transnationellt perspektiv? 

Genom att fokusera på arbetets gränser hoppas vi med denna konferens fördjupa vår kunskap och förståelse för arbetslivets innehåll. Vi välkomnar forskare och praktiker från skilda discipliner och vår förhoppning är att konferensen ska erbjuda tillfälle till dialog, kunskapsutbyte och till att stärka relationerna mellan verksamheter, forsknings- och undervisningsmiljöer. 

Abstract

Deadline för abstract (max 300 ord) är den 1 mars 2023. Presentationer av publicerade såväl som pågående eller planerade projekt välkomnas. Presentationer kan hållas på svenska, norska, danska eller engelska. Abstract skickas med e-post till ida.de_wit_sandstrom@hist.lu.se.

Anmälan

Anmälan och mer information finns på konferensens webbsida: www.hist.lu.se/forskning/konferenser/falf-2023-arbetets-granser/

Frågor eller funderingar?

Välkommen att ta kontakt med Ida de Wit Sandström ida.de_wit_sandstrom@hist.lu.se eller Kristin Linderoth kristin.linderoth@hist.lu.seOm händelsen
Tid: 2023-06-14 09:00 till 2023-06-16 15:00

Plats
Dunkers kulturhus

Kontakt
ida [dot] de_wit_sandstrom [at] hist [dot] lu [dot] se

Spara händelsen till din kalender