Hoppa till huvudinnehåll

06

December

Helsingborg Live - Vart tog den sansade samhällsdebatten vägen? Och varför är vi så arga på sociala medier?

Helsingorg Live
Tid: 2022-12-06 18:00 till 19:30 Övrigt

Välkomna till Helsingborg Live - en öppen talkshow om aktuella samhällsfrågor.

Sociala medier har revolutionerat sättet vi tar del av nyheter och diskuterar politik och samhällsfrågor. Under det senaste decenniet har förhoppningar om demokratisk pånyttfödelse grusats. Nu talas det om ryska troll, fake news och en hårdare samtalston med hat, hot och hån. 

Undersökningen Svenskarna och internet visar att 94% av internetanvändare i Sverige använder sociala meder och i de yngre åldrarna ökar användningen. Pandemin och kriget i Ukraina har fått människor att återigen vända sig till traditionella medier för fakta och pålitlig information. Men tiden när en majoritet av befolkningen tog del av nyheter och deltog i debatten genom traditionella medier är förbi. Samtalen är idag splittrade och förs på många plattformar.

Vad gör det med det demokratiska samtalet och möjligheten för den enskilde att påverka? Blir vi mer engagerade eller snarare avtrubbade? Var kommer framtidens debatt att föras? Och hur kommer den att se ut?

I kvällens panel sitter Nils Gustafsson kommunikationsforskare på Campus Helsingborg, Lunds universitet, Brit Stakston, Mediestrateg och Ajdin Crnovic, Content marketing expert. Moderator för samtalet är Heidi Avellan, politiskt chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

Hör forskare och experter prata om vart vi är på väg under Helsingborg Live den 6 december. Evenemanget arrangeras av Campus Helsingborg, Lunds universitet tillsammans med Helsingborgs dagblad. 

Fritt inträde! Programmet på scenen pågår mellan kl.18.00-19.30. Vi öppnar dörrarna redan klockan 17.30 för mingel och möjlighet att köpa något i baren. Efter programmets slut får du gärna stanna kvar och mingla en stund för den som vill fortsätta samtalet. 

Länk till anmälningssida Helsingborg Live 6 decemberOm händelsen
Tid: 2022-12-06 18:00 till 19:30

Plats
Radisson Blu Metropol Hotel Helsingborg, Carl Krooks Gata 16, Helsingborg

Kontakt
julia [dot] luttrup [at] ch [dot] lu [dot] se

Spara händelsen till din kalender