8 oktober 2021

Vilken betydelse har e-handel för den som bor på landsbygden? Stor betydelse, menar logistikforskare vid LTH. Landsbygdens sämre tillgång till produkter och service gör att näthandeln fyller en viktig funktion. Men när allt fler e-handelstjänster anpassas för storstaden riskerar landsbygden att glömmas bort.

4 oktober 2021

Ett nytt forskningsprojekt ska undersöka digitaliseringen av mötesindustrin.

15 september 2021

Spelutvecklares arbetskultur, nya drivmedel och framtidens turism. Programpunkterna på årets upplaga av Framtidsveckan är lika högaktuella som relevanta. Vill du vara med? Du kan delta fysiskt eller digitalt.

13 september 2021

Professor Nancy Snow, who is currently researching Sweden's feminist diplomacy, will give a talk about her acclaimed research on gender diplomacy and her experience of working as a diplomat.

2 september 2021

Förstudien föreslår att den placeras i Oceanhamnen och ges en hållbarhetsprofil. Beslut fattas i kommunstyrelsen 8 september.

19 augusti 2021

Gerdahallen, som drivs som en stiftelse av Lunds universitet, expanderar. I januari 2022 slår Gerdahallen upp portarna vid Campus Helsingborg.

16 juli 2021

Många stadskärnor plågas idag av butiksdöden. Politiker, butiksägare och stadsplanerare frågar sig hur man håller en affärsgata levande. Devrim Umut Aslans har i sin avhandling undersökt hemligheten bakom en vibrerande shoppinggata.

10 juni 2021

Lunds universitet har placerats på plats 87 i världen i den årliga rankningen utförd av internationella QS World University Ranking. Det är tio placeringar bättre jämfört med förra året.

1 juni 2021

Welcome to a network meeting about cultural practitioners in pandemic times.

27 maj 2021

Det havsnära läget och den starka samverkan mellan universitetet och näringslivet var avgörande för topplaceringen. Både Helsingborgs stad och Campus Helsingborg välkomnar placeringen men sätter ribban ännu högre.