Hoppa till huvudinnehåll
30 maj 2023

Lunds universitet förstärker sitt arbete inom handel och logistik på Campus Helsingborg, under namnet REAL – Center for Retail and Logistics. Centret profileras mot hållbarhet, digitalisering och förändrat arbetsliv – de stora utmaningar som handel och logistik har att hantera. Förslaget om REAL och dess innehåll har klubbats av styrelsen för [...]

26 maj 2023

I framtiden kommer våra kläder att innehålla en tagg som vi kan skanna för att få information. På så vis kan vi få se hur plaggen är producerade, var vi kan få dem lagade och hur de kan återvinnas. Kanske kan vi till och med se vem som tidigare har burit plagget eller ges möjlighet att hyra ut det. Under våren startades ett innovationsprojekt där [...]

11 maj 2023

Nu finns en ny podd som lyfter frågor om hur offentlig sektor leds, organiseras och styrs. Bakom CLOO-podden är forskare vid Lunds universitet, knutna till nätverket Centrum för ledning av offentliga organisationer vid Lunds universitet. Första avsnittet är ute och handlar om expanderande administration.

10 maj 2023

Vattenhallen Science Center vid Campus Helsingborg har fått bidrag på 40 000 kr från Sparbanksstiftelsen Skåne. Anslaget ska användas för att möjliggöra att 500 skolelever från Helsingborg kan uppleva vetenskap på ett roligt, interaktivt och pedagogiskt sätt.

5 maj 2023

Vad händer när en forskare, en marinbiolog och en kock träffas på en scen och ska prata om framtidens marina mat? Jo, det blir ett spännande samtal om vår inställning till tång på tallriken, mikroalgernas fantastiska egenskaper och hur man använder sjöpung som smaksättning.

28 april 2023

Mötesplatsen, en landgång över vattnet, ligger i Oceanhamnen som genom Helsingborgs historia varit en viktig arbetsplats för många av stadens invånare. Det är just hamnarbetarnas minnen och berättelser som inspirerat utformningen av mötesplatsen.

20 april 2023

Intresset för att börja studera ligger på en jämn nivå i Sverige, så även på Lunds universitet i Helsingborg. Antalet sökande till något av programmen på Campus Helsingborg med start hösten 2023 har ökat med 1,3 % från förra året.

19 april 2023

Fördjupade relationer med redan goda kollegor samtidigt som andra valdes bort. Under pandemin minskade spontana möten och vi slöt oss i sociala filterbubblor, men vem som borde tagit ansvar för de sociala relationerna är oklart. Det visar en studie som undersökt hur vi skötte våra relationer på jobbet under covid-19.

17 april 2023

Campus Vänner och Helsingborgs stad har i samarbete med MiH Student arrangerat ett jobbmingel för studenterna på Campus Helsingborg. Över 200 deltagare, studenter och företag, nätverkade tillsammans på Clarion Hotel Sea U.

12 april 2023

Har du inte bestämt dig var du ska börja studera i höst? Gör som 4000 andra studenter och välj en utbildning på Campus Helsingborg! Här kan du utbilda dig till socionom och högskoleingenjör eller studera strategisk kommunikation, service management, modevetenskap eller läsa kurser i juridik.