4 mars 2021

Politiker som ska fatta beslut om hållbar stadsplanering och delningstjänster kommer framöver att få det lite lättare. En ny bok ger handfasta tips på hur hållbara delningstjänster som exempelvis bilpooler kan förverkligas.

2 mars 2021

Är det inte väldigt svårt att komma in på ett program? Kommer jag att få vänner? Hur lång är en föreläsning och vad betyder egentligen akademisk kvart? Frågorna när man ska välja en utbildning är många men den 17 mars gör våra studenter, studievägledare och alumner sitt bästa för att besvara dem. Varmt välkommen till Öppet hus hos oss på Campus.

2 mars 2021

Covid-19 pandemin har totalt förändrat besöksnäringens förutsättningar. Turismen har minskat drastiskt och underturism förekommer i delar av Sverige. Samtidigt rapporteras om resmål som har ett ökat antal besökare vilket gör att besöksmålen har svårt att ta emot och hantera dem.

16 februari 2021

Antalet personer som vill få en masterexamen inom strategisk kommunikation eller service management från Campus Helsingborg, Lunds universitet, är i år ovanligt högt. Respektive program har slagit rekord gällande antalet sökande till höstterminen 2021.

11 februari 2021

En av Sveriges främsta modekreatörer i samtal med Philip Warkander, avdelningsansvarig för modevetenskap vid institutionen för kulturvetenskaper.

3 februari 2021

Är ökad polarisering enbart av ondo? Inte nödvändigtvis menar forskare som just nu studerar politisk polarisering på internet. De pekar också på avgörande skillnader mellan USA och Europa.

2 februari 2021

Welcome to a workshop on how to take action and operate in an ever-shifting and often confounding environment. The workshop includes a realistic crisis communication simulation.

1 februari 2021

Medarbetare inom offentlig sektor har svårt att finna tid för återhämtning och löper stor risk att sjukskrivas för speciellt stressrelaterade och psykiska problem. En ny handledningsmetod framtagen vid Lunds universitet hoppas råda bot på det.

21 januari 2021

Antalet studenter på Campus ökade 2020 i jämförelse med föregående år. Ökningen förklaras delvis av att två nya program har etablerats i Helsingborg.

19 januari 2021

Vill ditt företag eller organisation växla upp ert kommunikationsarbete? Då är de hög tid att ta kontakt med oss. Just nu söker 90 studenter från Institutionen för strategisk kommunikation kontakt med näringslivet.