Hoppa till huvudinnehåll
31 januari 2023

Smink, rengöring och elektronik är alla vardagliga produkter som använder nanoteknik. Trots det är kunskapen bristfällig om hur nanomaterialen påverkar människa och miljö. Forskare vid Lunds universitet bjuder nu in till ett evenemang där kommunikation om nano är i fokus.

20 januari 2023

Vill ditt företag eller organisation växla upp ert kommunikationsarbete? Gör som Framtidslabbet 2.0, Återbruket, Lindab Innovation Hub och Revam – ta stöd av våra studenter från Institutionen för strategisk kommunikation på Campus Helsingborg.

11 januari 2023

Studiefusket ökade med uppåt 200% under covid-åren. I spår av detta har Lunds universitet startat ett projekt för att förebygga vilseledande vid examination (eller fusk som vilseledande kallas till vardags), oavsett om det är otillåtet samarbete, plagiering eller otillåtna hjälpmedel.

11 januari 2023

Forskning om hållbart chefskap, framtidens bibliotek, fossilfria godstransporter och hur professionella skapar värdighet i mötet med hjälpsökande. Det är fyra projekt vid Campus Helsingborg som nyligen beviljats medel från Helsingborgs stad genom Kompetensfonden.

30 december 2022

Jakten i Sverige har en lång historia och kan klassas som en folklig tradition och ett kulturarv. Viltvård och gemenskap är viktiga nyckelord i beskrivning av jakten, men den har på senare år även präglats av den kommersiella jakten, där du köper dig rätten att jaga på andras mark. Genom fenomenet jaktturism vill forskarna Erika Andersson Cederholm [...]

6 december 2022

Malin Espersson har tilldelats 1 299 000 kr till projektet ”Jämställdhetsintegrering – från en byråkratisk process till ett "görande" som skapar reella skillnader”. Syftet är att undersöka vad som krävs för att skapa en effektiv och genomgripande förändring som driver jämställdhetsarbetet framåt.

1 december 2022

Trots att vi är mer nöjda med vården än någonsin utreds snart ett helt eller delvis förstatligande av vården. Men reformen riskerar att bli en belastning för en yrkeskår som redan har en stor arbetsbörda. Dessutom kan maktförskjutningen till nationell nivå innebära en risk för demokratin. Det säger hälso- och sjukvårdsforskaren Henrik Loodin.

22 november 2022

Unga disputerade forskare med koppling till Lunds universitet, Campus Helsingborg kan nu söka 1 miljon kr från Helsingborgs Handelsförening.

18 november 2022

Att årets julklapp skulle bli just det hemstickade plagget är en trendspaning från HUI som både förvånar och förskräcker. Forskarna Cecilia Fredriksson och Marie Ledendal kommenterar valet av årets julklapp hos Centrum för Handelsforskning.

16 november 2022

Sedan 2018 har Campus Helsingborg tillsammans med Helsingborgs Dagblad arrangerat Helsingborg Live, en talkshow där vi pratar aktuella samhällsfrågor med forskare och inbjudna gäster. Efter ett uppehåll startar vi nu upp igen! Den 6 december lyfter vi frågan om vart den sansade samhällsdebatten tog vägen? Och varför är vi så arga på sociala medier? [...]