Varmt välkommen till oss!

Lunds universitet är ett av världens 100 bästa lärosäten. Campus Helsingborg är en del av Lunds universitet men med den stora skillnaden att det ligger precis vid havet. Utbildningarna har samma höga nivå och bedrivs ett stenkast från Öresund. De vita stränderna erbjuder en fantastisk studiemiljö för den som vill plugga med sand mellan tårna.

Campus Helsingborg är litet och familjärt. Campus Helsingborg präglas av sin varma och trivsamma atmosfär med 4000 studenter. Här kan du utbilda dig till socionom och högskoleingenjör eller studera strategisk kommunikation, service management, modevetenskap och juridik.

I Helsingborg är det lätt att få tag på studentboende. Studentlivet är också rikt och myllrande och bedrivs till stor del på studenthuset Helsingborgen. Den största studentföreningen Stampus ordnar också flera aktiviteter. Det finns många möjligheter för dig som vill engagera dig.

Campus Helsingborg präglas av den kontinentala känsla som finns i hela Öresundsregionen. Som student är det näst intill obligatoriskt att tura (det vill säga ta båten mellan Helsingborg och Helsingör utan att gå av). Behöver du koppla av är det bara att dra på din dina inlines och sticka direkt från klassrummet till havsbandet. Varför inte ha en picknick direkt på stranden? Eller kanske ta en lektion i kitesurfing? Möjligheterna till en aktiv fritid är många.

Som student vid Campus Helsingborg får du kontakt med yrkeslivet redan under studietiden. Föreningen Campus vänner arbetar hela tiden för inspirerande samarbeten och utbyten mellan företag och studenter. Från Campus Helsingborg är det aldrig långt till en kontakt med näringslivet. Du kommer att lämna din utbildning väl förberedd för yrkeslivet.

Varmt välkommen till Campus Helsingborg - ett universitet i världsklass och ett hem vid havet.