Hoppa till huvudinnehåll
Fyra personer pratar och skrattar vid en företagsmonter. Foto.

Samarbeta med forskare och studenter

Samarbeta med forskare och studenter

Genom innovationer och annan samverkan kommer utbildning och forskning till nytta i samhället. Campus Helsingborg bjuder in näringsliv, organisationer, politiker, allmänhet och medier för att diskutera och samarbeta kring frågor som är viktiga för regionen. Vi samarbetar också med skolor för att tidigt väcka intresse för högre utbildning.

Vi vet att gränsöverskridande samarbeten bidrar till att hitta lösningar på framtidens stora frågor. Därför satsar vi på tillämpad forskning i nära samverkan mellan stad, universitet, näringsliv och organisationer.

Ta gärna kontakt med samverkansansvarig Magnus Adenskog för att diskutera olika möjligheter att samarbeta med oss.

Samverkan genom:

  • Kompetensutveckling, kurser och workshops
  • Partner i innovations- och utvecklingsprojekt
  • Expertstöd för specifika behov
  • Partner i forskningsprojekt
  • Examensarbeten och studentprojekt
  • Praktik för studenter

Kompetensutveckla dina medarbetare

Lunds universitets uppdragsutbildningar vänder sig till yrkesverksamma inom företag, myndigheter och organisationer och ges i både Sverige och resten av världen. Lunds universitet är ett av Europas ledande forskningsuniversitet, rankat som nummer ett i Sverige och bland de hundra bästa universiteten i världen. Det betyder att våra uppdragsutbildningar förmedlar kunskap som ligger i absolut framkant.

Välkommen att kontakta avdelningen för uppdragsutbildning på tel. 046-222 07 07 eller info@education.lu.se.

Arbetsmarknadsdagar

Att delta i universitetets arbetsmarknadsdagar är en mycket bra möjlighet att visa upp sin verksamhet för studenter. Lunds universitet har flera olika evenemang kopplade till näringslivet och vid Campus Helsingborg anordnas varje år arbetsmarknadsdagarna Agora-dagen och MässING. Mer information om respektive arbetsmarknadsdag finns att läsa på deras webbplatser.

Nätverk för företag och organisationer

Ett bra sätt att samarbeta med Campus Helsingborg är att bli medlem i den ideella organisationen Campus Vänner, som samlar in bidrag från näringsliv och organisationer. Pengarna omvandlas sedan till inspirerande insatser och stipendier för studenterna. Campus Vänners medlemmar blir också inbjudna till nätverksträffar, föreläsningar och aktiviteter. Idag är ett 70-tal företag och organisationer i regionen medlemmar.

Genom plattformen "Campus Vänner Connects" annonserar Campus Vänners medlemmar jobbannonser, praktiktjänster och examensarbeten för studenter. Ladda ner appen Campus Vänner Connects eller registrera dig på Campus Vänners webbplats. 

Campus Vänners webbplats

Samverkansansvarig Magnus Adenskog. Foto.

Kontakt

Magnus Adenskog,

Samverkansansvarig 

magnus.adenskog@ch.lu.se

Tel. 042-35 66 05

Tel. 072-450 17 41

Sidansvarig: julia.luttrup@ch.lu.se | 2022-10-14