Skip to main content

Konsultjobb på kommunikationsbyrå

Hampus Fernströms råd till nya studenter är att sätta upp mål för att nå sina drömmar. Under utbildningen i strategisk kommunikation siktade han på att arbeta på en kommunikationsbyrå. Nu har han fått jobb som konsult på Gullers Grupp i Stockholm.

– Det är en kommunikationsbyrå med ungefär fyrtio anställda. Jag jobbar som konsult med allt ifrån varumärken, marknadsföring och digitala lösningar till strategisk rådgivning och public affairs.

Hampus beskriver programmet i strategisk kommunikation som en praktisk utbildning med stor teoretisk grund. Eftersom han är intresserad av politisk kommunikation gillade han särskilt kursen i PR, makt och medier.

– Den är en blandning av statsvetenskap och kommunikation. Vi har också lärt oss praktisk gestaltning i Photoshop, Indesign och Wordpress. Jag tror det är bra att ha viss kunskap i de praktiska verktygen, säger han.

Verklighetstrogna projekt

Studenterna får jobba med att lösa verklighetstrogna uppdrag för små och stora företag, men också myndigheter och kommuner, berättar Hampus. Ofta arbetar de tillsammans i grupp.

– Vi har till exempel jobbat med flygbolaget Virgin och modeföretaget Diesel. Projekten handlade om hur företagen kan jobba strategiskt med sina varumärken och målgrupper.

Under andra året har studenterna praktik och det var då som Hampus fick in en fot på Gullers Grupp. Han trivdes på arbetsplatsen och satte upp som mål att börja jobba där efter utbildningen.

– På praktiken märkte jag att jag faktiskt kan en hel del. Man lär sig mycket under utbildningen som sitter i ryggmärgen. Strategisk kommunikation handlar om att formulera budskap för att påverka någon, säger Hampus.

Flytt till hemstaden

I samband med att han skulle ta sin examen rekryterade Gullers Grupp nya medarbetare. Tajmingen var perfekt, Hampus sökte och fick tjänsten som juniorkonsult.

– Min utbildning vägde tungt. Det händer mycket i kommunikationsbranschen och vi lär oss vad som är aktuellt just nu, så det finns behov av våra kunskaper. Jag längtar efter att dra mitt strå till stacken.

Hampus kommer att jobba med kunder i hela landet, men framförallt i Stockholmsregionen. Det nya jobbet innebär flytt från Helsingborg till hemstaden Stockholm, där han trivs bra.

– Men det känns lite tråkigt att lämna Helsingborg. Jag hade kunnat tänka mig att bo kvar och jobba här. Det är en välkomnande stad för unga, det är lätt att ta sig fram.

Program på grundnivå vid Campus Helsingborg


Text: Eva Nelsson

Hampus framgångstips

  • Stick ut i mängden. Bra betyg är inte det enda sättet, det kan också vara extrajobb eller engagemang i en studentförening. Jag var ordförande för Helsingborgs största studentförening Stampus. Stampus webbplats

  • Ta vara på dina relationer. Alla personer du pratar med kan öppna dörrar för dig, både när det gäller karriärmöjligheter och annat.

  • Blicka framåt. Formulera mål för dina studier och påminn dig själv om dina drömmar för att få motivation.

Hampus Fernström

Ålder: 22 år
Kommer från: Stockholm
Har läst: Strategisk kommunikation. Information om utbildningen på Lunds Universitets webbplats
Jobb idag: Konsult på Gullers Grupp. Gullers webbplats


Page Manager: sanna.trygg@ch.lu.se | 2019-04-11