Hoppa till huvudinnehåll

Rundtur på Campus Helsingborg

Rundtur på Campus Helsingborg

Som ny student kan det vara klurigt att veta var du ska gå för att hitta till din föreläsning, den bästa pluggplatsen eller var du kan värma din matlåda. Oroa dig inte, du kommer snart att ha full koll på Campus.

Studiemiljö med utsikt

När du kommer in på entréplan befinner dig i mitten av huset. Denna del kallas U, här finns bland annat receptionen och kafeterian Campus Coffeeshop. Här kan du även gå ut till innergården och ta en paus under körsbärsträden. 

Till vänster ligger block C och till höger kommer du till block E. På varje våningsplan finns studieplatser eller grupprum och studentpentry med mikrovågsugnar. På andra våningen hittar du både en öppen studieyta,  bibliotek och de största föreläsningssalarna, här brukar också studentföreningarna bjuda på kaffe!  

Missa inte att ta hissen upp till våning 7 i block C. Här hittar du våra nyaste pluggplatser med snygga möbler och fantastisk utsikt över Öresund och Helsingborg. 

När du behöver fylla på med energi

I samma byggnad som Campus Helsingborg ligger gymmet Gerdahallen. Det är en totalrenoverad träningsanläggning på 500 kvm med ett brett utbud av gruppträning och gym med moderna träningsmaskiner och fria vikter. Studenter har rabatt på medlemskap. Granne med Campus Helsingborg ligger Mindpark där flera mindre företag har sina kontor. I Mindparks Open Space kan du sitta och plugga, jobba eller köpa fika från deras café i en inspirerande miljö. 

Lunchdags?

Om du har missat matlådan finns Gitte och hennes kollegor i Campus Coffeshop alltid redo med dagens luncherbjudande, mackor, fika och nybryggt kaffe. På andra sidan innergården ligger Food & Co Fabriken som serverar lunchbuffé. På några minuter når du också stadsdelen Söder i Helsingborg där det finns flera livsmedelsbutiker och restauranger. 

Så funkar grupprum

För alla grupprum som är tillgängliga på Campus Helsingborg är det ”först till kvarn” som gäller för studenter. Personal bokar inte grupprummen för undervisning samma dag som de ska användas. Det innebär att om rummet är obokat på morgonen så är det tillgängligt för studenter under hela dagen. Scanna QR koden utanför för att se om rummet är bokat av personal. 
Som student kan du tyvärr inte boka ett grupprum på förhand. 

Har du frågor om grupprummen?
Kontakta Lokalbokningen,
Telefon: 042-35 65 19
Mail: lokalbokning@ch.lu.se

Ta en promenad

Om du vill utforska området runt Campus Helsingborg ligger stadens nyaste stadsdel Oceanhamnen inom kort promenadavstånd. Här kan du gå längs kajkanten och se färjorna lämna hamnen på nära håll. 

Sidansvarig: julia.luttrup@ch.lu.se | 2023-06-30