Hoppa till huvudinnehåll
Fyra studenter står mot en vägg och skrattar tillsammans. Foto.

Samarbete med näringslivet

och information om stipendier

Samarbete med näringslivet och stipendier

Som student har du chansen att skapa kontakter med näringsliv och organisationer under studietiden. I Helsingborg finns stora möjligheter till samarbete när det gäller projekt, praktikplatser och jobb.

Arbetsmarknadsdagar

Studentkårerna arrangerar arbetsmarknadsdagar, som ger en bra möjlighet för studenter att stärka sitt kontaktnät och få praktik och jobb. Samhällsvetarkåren Agora står bakom AGORA-dagen, och MässING är arbetsmarknadsdagen för våra framtida ingenjörer.

Lunds universitets webbplats med samlad information om arbetsmarknadsdagar för samtliga fakulteter 

Campus Vänner 

Målet med Campus Vänner är att motivera och engagera studenterna vid Campus Helsingborg. Det gör medlemsföretagen genom att samla in pengar som omvandlas till inspirerande insatser i form av stipendier.

Genom "Campus Vänner Connects" annonserar 70 medlemsföretag i Campus Vänner jobbannonser, praktiktjänster och examensarbeten för studenter. Ladda ner appen Campus Vänner Connects eller registrera dig på Campus Vänners webbplats.

Campus vänners webbplats

Genväg till Campus Vänner Connect för registrering av medlemskap

Connect 

Genom Connects processer och mötesplatser får företag tillfällen att presentera och testa sina idéer på marknaden, få värdefulla råd och kontakter som också ger möjlighet att söka kapital.

Connects webbplats

E-commerce Park 

E-commerce Park i Helsingborg har den första inkubatorn i Sverige som enbart är inriktad på e-handel. Bolaget är ett e-handelskluster beläget i Helsingborg, som sedan starten 2015 arbetar för att stärka e-handelsscenen i Sverige.

E-commerce Parks webbplats 

Leapfrogs 

Leapfrogs, som drivs av LU Innovation, ger dig möjlighet att arbeta heltid med din affärsidé under tre månader med ekonomiskt stöd motsvarande CSN. Under projekttiden får du möjlighet att fokusera på arbetet med din idé och förhoppningsvis ta ett språng i utvecklingen av projektet.

Leapfrogs webbplats 

LU Innovations webbplats 

Lunicore Student Consulting 

Lunicore söker drivna studenter vid Lunds universitet med erfarenhet av att arbeta i grupp. Att arbeta som konsult vid sidan om studierna kan ge värdefulla erfarenheter inför en framtida karriär. Lunicore har kontor i Lund och Helsingborg.

Lunicore Student Consultings webbplats

Media Evolution City 

Media Evolution City utgör navet för Malmös mediebranscher. Lunds universitet är medlem i Media Evolution, vilket ger studenter och medarbetare möjlighet att delta i ett stort antal medlemsaktiviteter i Malmö och Helsingborg. Här möter näringslivet akademin och de offentliga spelarna inom medieområdet.

Media Evolution Citys webbplats 

MiH Student

Via Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen får du möjlighet att träffa aktiva företagare från området. MiH Student är Marknadsföreningens sektion för studenter och arrangerar bland annat inspirationsföreläsningar, mentorsprogram och företagsbesök.

MiH Students webbsida 

Sustainalink

Sustainalink ger dig som student möjlighet att genomföra projekt som bidrar till en hållbar utveckling på företag, kommuner och andra organisationer runt om i Skåne.

Sustainalinks webbplats ​​​​​​​

MyCareer

Lunds universitet har en egen jobb- och karriärportal, MyCareer. Genom att registrera dig får du tillgång till jobb, ex-jobb, praktik- och traineeplatser i Sverige och internationellt.

MyCareers webbplats

NyföretagarCentrum 

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. Vi har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.

NyföretagarCentrums webbplats

VentureLab 

VentureLab är en del av Lunds universitet som riktar sig till studenter och arbetar för att uppmuntra entreprenörskap och hjälpa studenter och nyexaminerade som som vill utveckla en affärsidé eller starta eget. VentureLab erbjuder inspirationsaktiviteter, idé- och affärsutveckling och driver en studentinkubator på Mindpark i Helsingborg och Ideon i Lund.

VentureLabs webbplats 

Visionsfonden

Visionsfonden är till för dig som har stora och små idéer för att utveckla och förändra Helsingborg. Alla projekt bedöms utifrån den potentiella samhällsnyttan i staden och hur nytt projektet är för Helsingborg.

Detaljerad information om Visionsfonden på Helsingborg kommuns webbsida

Magnolia i blom. I bakgrunden universitetshuset i Lund. Foto.

Information om stipendier

Stipendier för studenter

Stipendier delas ut efter olika kriterier: till exempel utifrån vilka ämnen och på vilken nivå du läser, om du ska läsa utomlands eller kommer från ett visst landskap. På Lunds universitets hemsida finns mer information om vilka typer av stipendier som finns, hur du söker dem och vilka kriterier som ställs för olika stipendier. 

Lunds universitets webbsida med information om olika stipendier för studenter  

Helsingborgs stads stipendier 

Varje år delar Helsingborgs stad ut stipendier för utbildnings- och forskningsprojekt. Du som student kan även söka stipendier för att åka till Helsingborgs vänorter.

Detaljerad information om Helsingborgs stads stipendier på deras webbsida 

Sidansvarig: sanna.trygg@ch.lu.se | 2022-12-12