Stipendier och samarbete med näringslivet

Som student har du chansen att skapa kontakter med näringsliv och organisationer under studietiden. I Helsingborg finns stora möjligheter till samarbete när det gäller projekt, praktikplatser och jobb.

Arbetsmarknadsdagar

Studentkårerna arrangerar arbetsmarknadsdagar, som ger en bra möjlighet för studenter att stärka sitt kontaktnät och få praktik och jobb. Samhällsvetarkåren Agora står bakom AGORA-dagen, och MässING är arbetsmarknadsdagen för våra framtida ingenjörer.

Campus Vänner

Målet med Campus Vänner är att motivera och engagera studenterna vid Campus Helsingborg. Det gör medlemsföretagen genom att samla in pengar som omvandlas till inspirerande insatser i form av stipendier.

Genom "Campus Vänner Connects" annonserar 70 medlemsföretag i Campus Vänner jobbannonser, praktiktjänster och examensarbeten för studenter. Ladda ner appen Campus Vänner Connects eller registrera dig på Campus Vänners webbplats.

Connect

Genom Connects processer och mötesplatser får företag tillfällen att presentera och testa sina idéer på marknaden, få värdefulla råd och kontakter som också ger möjlighet att söka kapital.

E-commerce Park

E-commerce Park i Helsingborg har den första inkubatorn i Sverige som enbart är inriktad på e-handel. Bolaget är ett e-handelskluster beläget i Helsingborg, som sedan starten 2015 arbetar för att stärka e-handelsscenen i Sverige.

Helsingborgs stads stipendier

Varje år delar Helsingborgs stad ut stipendier för utbildnings- och forskningsprojekt. Du som student kan även söka stipendier för att åka till Helsingborgs vänorter. Staden anställer varje år studentmedarbetare, bland annat webbsamordnare, bostadssamordnare och kommunikatörer.

Leapfrogs

Leapfrogs, som drivs av LU Innovation, ger dig möjlighet att arbeta heltid med din affärsidé under tre månader med ekonomiskt stöd motsvarande CSN. Under projekttiden får du möjlighet att fokusera på arbetet med din idé och förhoppningsvis ta ett språng i utvecklingen av projektet.

Lunicore

Lunicore söker drivna studenter vid Lunds universitet med erfarenhet av att arbeta i grupp. Att arbeta som konsult vid sidan om studierna kan ge värdefulla erfarenheter inför en framtida karriär. Lunicore har kontor i Lund och Helsingborg.

Media Evolution

Media Evolution utgör navet för Malmös mediebranscher. Lunds universitet är medlem i Media Evolution, vilket ger studenter och medarbetare möjlighet att delta i ett stort antal medlemsaktiviteter i Malmö och Helsingborg. Här möter näringslivet akademin och de offentliga spelarna inom medieområdet.

MiH Student

Via Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen får du möjlighet att träffa aktiva företagare från området. MiH Student är Marknadsföreningens sektion för studenter och arrangerar bland annat inspirationsföreläsningar, mentorsprogram och företagsbesök.

Miljöbron

Miljöbron ger dig som student möjlighet att genomföra miljö- och hållbarhetsprojekt på företag, kommuner och andra organisationer runt om i Skåne.

MyCareer

Lunds universitet har en egen jobb- och karriärportal, MyCareer. Genom att registrera dig får du tillgång till jobb, ex-jobb, praktik- och traineeplatser i Sverige och internationellt.

Nyföretagarcentrum

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. Vi har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.

Stipendier för studenter

Stipendier delas ut efter olika kriterier: till exempel utifrån vilka ämnen och på vilken nivå du läser, om du ska läsa utomlands eller kommer från ett visst landskap.

Think Accelerate

THINK är södra Sveriges första accelerator, ett intensivt tremånaders program för tech startups. Du får under tre månader tillgång till gratis kontorsplats, utbildningar och ett brett nätverk av andra entreprenörer, mentorer, rådgivare och investerare.

VentureLab

VentureLab är en del av Lunds universitet som riktar sig till studenter och arbetar för att uppmuntra entreprenörskap och hjälpa studenter och nyexaminerade som som vill utveckla en affärsidé eller starta eget. VentureLab erbjuder inspirationsaktiviteter, idé- och affärsutveckling och driver en studentinkubator på Mindpark i Helsingborg och Ideon i Lund.

Visionsfonden

Visionsfonden är till för dig som har stora och små idéer för att utveckla och förändra Helsingborg. Alla projekt bedöms utifrån den potentiella samhällsnyttan i staden och hur nytt projektet är för Helsingborg.

Stipendier för studenter vid Lunds universitet

Stipendier för studenter vid Lunds universitet

Sidansvarig: jerker.jacobsson@ch.lu.se | 2019-05-27