Studentföreningar


Gemenskap med Stampus

Studentföreningen Stampus arbetar för att förgylla studentens liv vid sidan om studierna. Inom Stampus organiseras bland annat idrott, kör- och radioverksamhet samt fester.

Marknadsföreningen för studenter

MiH Student är en del av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen (MiH) och vänder sig till dig som är student eller under 30 år. Syftet är att fungera som ett forum för nätverkande mellan studenter, unga och näringslivet i Helsingborgsregionen.

Helsingborgen

Helsingborgen är studenthuset i staden som är tillgängligt för studenter som engagerar sig i studentlivet, men erbjuder också studieplatser för alla studenter. Här har du möjlighet att träffa andra studenter på vardagar mellan kl. 9–16, då dörrarna står öppna. På Helsingborgen hålls det alltifrån möten och sittningar till restaurang och pub.

Helsingborgs studentkör

Helsingborgs studentkör finns till för dig som vill ägna dig åt körsång och musik under studietiden!

Helsingborgs studentradio

Stampus FM en webbaserad studentradio och är ett utskott under studentföreningen Stampus vid Campus Helsingborg. Stampus FM är också medlemmar i Studentradion i Sverige med radioentusiaster från Piteå i norr till Lund i söder.

Klara, färdiga - spexa!

Helsingborgsspexet är en spexförening på Campus Helsingborg. Varje år sätter Helsingborgsspexet upp ett spex på Dunkers kulturhus, vanligtvis i april eller maj. Tack vare spexet har stadens befolkning fått träffa på allt från Christofer Columbus till Marie Antoinette.

En fena på entreprenörskap

FENA – Föreningen för Entreprenörskap och NyföretagarAnda - är Sveriges största ideella nätverk för studenter som är intresserade av entreprenörskap. De arbetar aktivt med att inspirera, höja kunskapen och hjälpa studenter att förverkliga sina drömmar och skapa sina egna möjligheter.

Projekt Sex

P6 är en studentförening som arbetar för främjandet av sexuell hälsa bland studenter vid Lunds universitet. Föreningen har också en aktiv HBTQ-grupp och samarbeten med andra organisationer.

Mer om studentföreningar vid Lunds universitet

Mer om studentföreningar vid Lunds universitet

Sidansvarig: jerker.jacobsson@ch.lu.se | 2019-06-25