Hoppa till huvudinnehåll

Studentkårer och studentföreningar

Studentkårer och studentföreningar

Som student vid Campus Helsingborg får du dubbelt så mycket studentliv. I Helsingborg, som är en ung och växande studentstad, finns det goda studentlivet alltid runt hörnet. Förutom allt engagemang och studentliv i Helsingborg finns aktiviteterna i Lund och Malmö en kort tågresa bort.

När du börjar studera på Campus Helsingborg kan du bli medlem i någon av de studentkårer som finns på universitetet. Studentkårerna arbetar för att din utbildning ska hålla hög kvalitet och för att du ska få det så bra och roligt som möjligt under studietiden. Det är inte obligatoriskt att vara med i en studentkår, men det är en chans för dig att vara med och påverka din studiesituation. 

Ett medlemskap i Studentlund ger dig tillgång till bostäder, nattklubbar, intressanta föredrag, utbildningsbevakning och flera stipendier och rabatter. Du får också tillgång till de sociala aktiviteterna som nationerna ordnar.

Studentlunds webbplats

Lunds universitets studentkårer (LUS) är samarbetsorganisationen för alla studentkårer vid Lunds universitet. 

Lunds universitets studentkårers webbplats

Stampus

Stampus är studentföreningen som erbjuder många olika aktiviteter så som rabatter hos flertalet företag, fester och utskott som studenter kan engagera sig i.  Oavsett utbildning är studenter välkomna att vara med i föreningen. Varje torsdag håller Stampus i torsdagsrestaurang och torsdagspub på studenthuset Helsingborgen. I Stampus kan studenter engagera sig i matlag, barlag, DJ-utskott, eventutskott, Sampus IF och skidutskott. Tycker du att något saknas kan du få hjälp med att starta upp en ny projektgrupp eller ett nytt utskott.

Stampus webbplats

Agora

Agora är en sektion under Samhällsvetarkåren och är till för studerande vid Institutionen för tjänstevetenskap samt Institutionen för strategisk kommunikation. För AGORA är utbildning och studenters möjlighet till att påverka studiegången viktigt och utgör därmed kärnan i verksamheten. Tillsammans med drivna studenter arbetar AGORA med studiebevakning och att kvalitetssäkra utbildningarna. För att förgylla studietiden har de även flera projekt som det går att engagera sig i eller delta på, exempelvis Novischveckor, AGORA-dagen och vårbalen. De har även flera utskott: eventutskottet, marknadsföringsutskottet, utbildningsutskottet, internationella utskottet samt näringslivsutskottet.

Agoras webbplats

Ingenjörssektionen

Ingenjörssektionen är en del av Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola och är till för dig som läser till högskoleingenjör, master i Energi- och miljöeffektiva byggnader samt tekniskt basår på Campus Helsingborg. Precis som de andra sektionerna inom TLTH så jobbar Ingenjörssektionen med en styrelse i spetsen vilka arbetar för att studenter ska trivas och få ut så mycket som möjligt av sin tid på Campus. Sektionen sysslar bland annat med studiebevakning för att utbildningen ska hålla högsta möjliga nivå. De har även god kontakt med näringslivet (kontakt mellan företag och studenter) och arrangerar bl.a. varje vår en stor mässa för högskoleingenjörsstudenter som heter MässING.

Ingenjörssektionens webbplats

Modevetenskapliga studierådet

Modevetenskapliga studierådet är modevetarnas länk till kåren i Lund. Studierådet är som en kompletterande del mellan Kulturvetenskapliga Studentrådet och Humanistiska och Teologiska Studentkåren (HTS) med syfte att bedriva utbildningsbevakande verksamhet och stötta studenter vid programmet i Modevetenskap på Campus Helsingborg.

Modevetenskapliga studierådets Facebooksida

Marknadsföreningen för studenter

MiH-Student är föreningen som försöker visa studenter vilka vägar de kan ta i en djungel av yrkesroller och organisationer. De ger dig som student, extra goda förutsättningar att skapa kontakter och få erfarenheter direkt från näringslivet inför din framtida karriär. MiH Student erbjuder studenter olika event, mentorskap och nätverkande med stark förankring i Helsingborgs näringsliv. Gå på events varje vecka där det bland annat bjuds på frukost, nätverkande och inspiration. Bli adept hos en erfaren person ifrån näringslivet i MiH:s mentorsprogram. På Networking övar och utvecklar studenter sina färdigheter kring mingel och bygger yrkesnätverk. Eller delta på Career Night och lär känna ett företag genom företagsbesök, interaktiva föreläsningar och workshops.

MiH Students webbplats

Studenthuset Helsingborgen

Helsingborgen är studenthuset i staden, mer känt som "Borgen". Här har studentföreningarna sin bas och det händer nästan alltid något! Varje torsdag är det exempelvis torsdagspub där får en trevlig måltid för en billig peng. Utöver det hålls det såväl möten som sittningar på Helsingborgen.

Mer om studentlivet vid Lunds universitet

Lunds universitets webbsida om studentlivet

Det internationella universitetet

Du kan bli en av de mer än 1300 studenter som varje år åker på utbytesstudier.

Information om utbytesstudier på Lunds universitets webbplats

Sidansvarig: sanna.trygg@ch.lu.se | 2022-12-12