Skip to main content
Programmeringskod på en skärm. Foto.

Studentkonto och passerkort

Studentkonto och passerkort

Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett ett så kallat studentkonto som består av användarnamn och lösenord. Studentkontot ger dig tillgång till bland annat e-post, fillager, passerkort, flera datasalar och bibliotekens nättjänster.

Studentkonto

Studentkontot skapas när du blir registrerad som antagen vid Lunds universitet, detta sker några dagar efter det att du fått det andra antagningsbeskedet. När kontot är skapat skickas e-post om hur studentkontot aktiveras till den e-postadress som du registrerade när du gjorde din ansökan till Lunds universitet.

Länk till lu.se och mer information om studentkonto

LU-kortet, Passerkort

Du som är student vid Lunds universitet kan få ett personligt passerkort, LU-kortet. Det kostar ingenting att få kortet och det går snabbt att skaffa det.

LU-kortet har flera funktioner:

  • ID-kort inom Lunds universitet
  • Passerkort till alla lokaler du behöver i utbildningen
  • Lånekort för universitetets alla bibliotek

Fotograferingen för LU-kortet sker i rum C146. De flesta studenter schemaläggs för fotografering till passerkortet i samband med terminsstarten.

Övrig tid under terminen kan du skaffa ditt passerkort, eller skaffa nytt om du förlorat det gamla, på följande tider i rum C146: Måndag-torsdag: kl. 10-11.

Kod till ditt nya kort

Du får en PIN-kod till ditt nya kort via e-post, samma dag eller dagen efter att du fått kortet. Kortet börjar fungera dagen efter att du har tagit emot den. Första gången kan det behövas två försök för servern att hitta dig som är ny användare. 

Glömt koden?

Logga då på LU-kortets webbplats där du kan hitta din kod.

Länk till LU-kortets webbplats

Kopiering och utskrifter

Skrivare/kopiator finns på våningsplan C2–C5. På plan C2 är de placerade i biblioteket samt i skrivarrummet i södra delen av C2, på övriga våningsplan finns de direkt innanför dörren från norra trapphuset.

För att kunna skriva ut eller kopiera behöver du skapa ett PaperCut-konto alternativt köpa värdebevis.

Information om PaperCut och hur du skapar ett konto och kopplar detta mot Lunds universitets utskrifts- och kopieringstjänst finns på www.print.lu.se/papercut.

För de allra flesta skrivarna gäller Pull-print-metoden. Det innebär att utskrifterna först skickas till en server. Därefter går användaren till önskad skrivare och begär ut utskriften.

IT-support

IT-support

LU ServiceDesk erbjuder support mellan kl 08.00-17.00 helgfri måndag till fredag. Ärenden tas emot via självbetjäningsportalen support.lu.se, telefon och mail. Det finns ingen walk-in-desk att tillgå.

Kontaktinformation

LU ServiceDesk
Självbetjäningsportal: support.lu.se
Tel. 046-222 90 00
servicedesk@lu.se

Driftinformation

All driftinformation hittar du på support.lu.se.

Trådlöst nät

Lunds universitet erbjuder trådlöst nät som du kommer åt genom inloggning med ditt Studentkonto. Det trådlösa nätverket fungerar i stort sett på hela Campus Helsingborg, även på innergården och utanför huvudentrén.

Detaljerad information om trådlöst nät på Lunds universitets webbplats

Programvara

Som student vid Lunds universitet har du kostnadsfri tillgång till ett antal program, bland annat från Microsoft, inklusive Windows i flera versioner.

Information om programvaror som Lunds universitet tillhandahåller

Page Manager: sanna.trygg@ch.lu.se | 2021-04-30